Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajská covidová linka přijala téměř dvacet tisíc hovorů. Nyní svůj provoz ukončila

Od poloviny ledna byla v Libereckém kraji k dispozici covidová telefonní linka na čísle 800 880 066. K poslednímu červnovému dni ukončila svůj provoz.

Operátoři vyřídili na 19 743 hovorů. Největší nápor zažila bezplatná krajská linka v březnu a květnu. Krajská linka sice končí, dál je ale v provozu ta celostátní s číslem 1221, mohou ji využít všichni, kdo budou mít nějaký dotaz v souvislosti s koronavirem nebo potřebují pomoc například s termínem očkování, řekl krajský radní pro zdravotnictví Vladimír Richter.

Liberecký kraj zřídil bezplatnou linku v lednu, aby pomohl hlavně seniorům s registrací k očkování, operátoři také zodpovídali nejrůznější dotazy o covidu-19. Fungovala sedm dnů v týdnu, po poklesu zájmu už jenom ve všední dny. „Obsluhovalo ji najednou šest telefonních operátorů, kteří od ledna občanům Libereckého kraje pomáhali se zorientovat se také v aktuální epidemiologické situaci spojené s covidovou pandemií. Pomohli vytvořit 5517 registrací a 3492 rezervací termínů očkování," doplnila mluvčí krajského úřadu Andrea Fulková.

Nejvíce telefonních hovorů přijala krajská informační linka v březnu a v květnu, v průměru 5000 volání za měsíc. „Stejně tak i v těchto měsících bylo vytvořeno nejvíce registrací a rezervací, v průměru 1460 měsíčně," dodala mluvčí.

V Libereckém kraji už alespoň první dávku vakcíny proti koronaviru dostalo 199.282 lidí, což je 45 procent z 441 820 obyvatel kraje. Kompletní očkování má zatím 117 010 lidí kraje, tedy zhruba čtvrtina obyvatel. Denně zdravotníci v kraji očkují přes 4000 lidí, celkově už podali bezmála 316 300 dávek vakcíny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky správa, komunikace, koronavirus, Liberecký, covidová linka, Liberecký kraj, očkování, Vladimír Richter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská covidová linka přijala téměř dvacet tisíc hovorů. Nyní svůj provoz ukončila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.