Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Centrum České Lípy bude opět hezčí. Dojde na obnovu kostela a měšťanského domu

Dvěma objektům v centru České Lípy se podařilo získat podporu od města a Ministerstva kultury na plánované rekonstrukce. Jedná se o měšťanský dům a kostel.

V prvním případě mají majitelé historicky cenného měšťanského domu na náměstí T. G. Masaryka v plánu opravu střechy, fasády a také hydroizolaci. „Z programu Ministerstva kultury získají dotaci ve výši 83 tisíc korun,“ informovala mluvčí města Česká Lípa Kristýna Kňákal Brožová. Město jim navíc přispěje dalších 58 tisíc korun.

Druhou budovou je kostel Narození Panny Marie na Palackého náměstí. I zde je v plánu nová fasáda, konkrétně na štítu kostela. V rámci rekonstrukce se navíc počítá i s obnovou kovářských a kamenických prvků. „Na tento projekt půjde 117 tisíc korun z programu a 83 tisíc korun od města,“ komentovala Kňákal Brožová.

Dotaci na rekonstrukce obou projektů se podařilo získat v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón vyhlašovaného Ministerstvem kultury.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Festival Lípa Musica

Štítky Českolipsko, rekonstrukce, historický dům, památková zóna, Liberecký, Česká Lípa, kostel, měšťanský dům, Ministerstvo kultury České republiky, Tomáš Garrigue Masaryk, Svátek Narození Panny Marie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum České Lípy bude opět hezčí. Dojde na obnovu kostela a měšťanského domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.