Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bouřky se prohnaly Libereckým krajem. Popadané stromy zablokovaly silnice i koleje

Silný vítr a popadané stromy zkomplikovaly v podvečer dopravu na Jablonecku a Semilsku. Spadlé stromy zablokovaly hlavní silnici 10 ze Železného Brodu na Tanvald, a zkomplikovaly i dopravu na dalších místech. Během hodiny vyjížděli hasiči k desítce popadaných stromů, nejvíc v oblasti kolem Železného Brodu, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

Podle informací ze Správy železnic zastavily i provoz vlaků na tratích ze Železného Brodu do Semil, z Lomnice nad Popelkou na Starou Paku a také ze Semil na Košťálov, tam už byl ale provoz obnoven.

Na výjezdu ze Železného Brodu směrem na Tanvald jsou popadané stromy na několika místech, do jednoho narazilo auto a převrátilo se na střechu. Obešlo se to bez zranění. „K popadaným stromů jsme vyjížděli také do Pěnčína, Spálova, Těpeř nebo Chuchelny," doplnila mluvčí hasičů. Poškozený je podle ní i sloup elektrického vedení.

V Chlístově udeřil blesk do památkově chráněného stromu, který je prasklý a hrozil pádem. „K památkově chráněnému stromu byl povolán pracovník životního prostředí. Obyvatelé byli informováni o tom, aby se nezdržovali v blízkosti prasklého stromu," uvedli hasiči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky bouřky, Liberecký kraj, počasí, strom, Železný Brod, Tanvald, Hasičský záchranný sbor, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Semily, Správa železniční dopravní cesty, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky se prohnaly Libereckým krajem. Popadané stromy zablokovaly silnice i koleje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.