Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel herec Ladislav Potměšil. Otec Horáček v Discopříběhu či major Maisner

Ve věku 75 let dnes v motolské nemocnici zemřel herec Ladislav Potměšil. Serveru Blesk.cz to potvrdil jeho syn Jan. Potměšil byl dlouhodobě nemocný. Během své téměř šedesátileté kariéry ztvárnil desítky filmových rolí. K těm nejznámějším patří major Maisner v komedii Byl jednou jeden polda či otec Horáček v muzikálu Discopříběh.

Široké uplatnění našel také v divadle, zahrál si i v řadě televizních sérií. Diváci ho znají například ze seriálů Hospoda, Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů či Přístav.

Pražský rodák absolvoval v roce 1969 DAMU a získal angažmá v Realistickém (dnes Švandově) divadle, kde působil až do roku 1988. Poté hrál krátce v divadle S. K. Neumanna (dnes Divadle pod Palmovkou) a v Divadelní společnosti Josefa Dvořáka. V letech 1993 až 2007 byl členem souboru Divadla na Vinohradech. Byl podruhé ženatý, s herečkou Jaroslavou Brouskovou mají dva syny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv TV Nova

Štítky Ladislav Potměšil, film, divadlo, úmrtí, herec, Fakultní nemocnice v Motole, Byl jednou jeden polda, Stanislav Kostka Neumann, Josef Dvořák, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Ordinace v růžové zahradě, Hospoda, Zdivočelá země, Jaroslava Brouskov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel herec Ladislav Potměšil. Otec Horáček v Discopříběhu či major Maisner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.