Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žitava láká na výlet i výhodné nákupy – bez testů

PR článek

Využijte otevřených hranic a vypravte se na krátký výlet do Žitavy. A rovnou ho můžete spojit i s příjemnými a také výhodnými nákupy v centru. Najdete tu jiný sortiment i atmosféru než v nákupních střediscích, kam Češi většinou míří. Pokud do Saska pojedete na méně než 24 hodin, nepotřebujete v současné době žádný test.

Jiný sortiment, kvalita a v mnoha případech i nižší cena – to jsou hlavní lákadla, proč Češi tak rádi vyrážejí za nákupy právě do Žitavy. Přímo na historickém náměstí a v okolních uličkách jsou specializované prodejny sportovního vybavení, oblečení, obuvi, ale i elektroniky, drogerie, lokálních potravin či bytových dekorací. Budete mile překvapeni. Mnoho zboží tu pořídíte levněji a často i ve vyšší kvalitě než u nás. Bát se přitom nemusíte ani jazykové bariéry. V některých obchodech narazíte dokonce i na český personál. Ke vstupu do vnitřních prostor je potřeba jen respirátor, tak jako v Čechách.



Zato venku si můžete užít tu pravou prázdninovou atmosféru, bez roušky. Na procházku historickým centrem vám stačí hodina až dvě. Žitavskému náměstí vévodí stará renesanční radnice, obklopené je nádhernými barokními domy z konce 17. století. V přilehlých uličkách najdete kostely, kašny, solnici, masné krámy, městské lázně a spoustu dalších zajímavých památek. Ochutnat můžete zdejší výbornou zmrzlinu, koláče či kafe. Pouze pokud byste chtěli navštívit restauraci, je potřeba se prokázat negativním testem na covid, ale na courání městem a do obchodů jej mít nemusíte. 

V sobotu je na náměstí Bleší trh 

Originální akce se v Žitavě chystá teď v sobotu 24. července. Pokud máte rádi blešáky, tak neváhejte. Od 9 do 16 hodin tu Živnostenský a obchodní spolek pořádá již druhý ročník Blešího trhu. Originální poklady z půdy i pozůstalostí tu nabídnou jak profesionální vetešníci, tak veřejnost. Každou středu od 7 do 17 hodin se na náměstí také pravidelně konají městské trhy.

Kde a jak parkovat 

Do Žitavy se snadno dostanete autem, z Liberce to trvá zhruba 20 minut. Parkovat můžete v centru na vyznačených místech „Parkschein“ s poplatkem 1–2 eura. Pokud stihnete nákup do půl hodiny, je parkování zdarma. Bezplatně zaparkovat na 6 hodin lze na parkovišti SOEG (žitavské úzkokolejky) na ulici Bahnhofstrasse. Při cestě vlakem vás čeká pouhých 10 minut příjemné procházky na žitavské náměstí.

Více informací o Bleším trhu a nákupech v žitavském centru najdete tady.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Žitava, bleší trh, trh, akce, německo, Sasko, Česko, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žitava láká na výlet i výhodné nákupy – bez testů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.