Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zemřela Hana Maierová, bývalá starostka Turnova a náměstkyně hejtmana

V 67 letech zemřela historička a politička Hana Maierová. Bývalá starostka Turnova a také statutární náměstkyně hejtmana Martina Půty pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch podlehla nemoci.

„Hanku jsem poznal jako pracovitou dámu, která dokázala s výjimečnou vytrvalostí prosazovat a hájit zájmy nejenom Turnova, ale také všech kulturních institucí v našem kraji,“ zavzpomínal na Hanu Maierovou hejtman Martin Půta.

„V posledních letech Hanka trpělivě snášela všechny zdravotní potíže, které ji potkaly. S úsměvem na tváři. Takovou si Hanu Maierovou budu pamatovat. Bude mi moc chybět,“ dodal.

Maierová byla původní profesí historička – archivářka, pracovala v Muzeu Českého ráje v Turnově.  Do politiky se dostala už v roce 1994, kdy se stala zastupitelkou a radní v Turnově. O pět let později se stala místostarostkou a od roku 2006 starostkou. V roce 2013 se pak přesunula na kraj, kde zůstala jedno volební období.

„Minulé volební období mi s velkou noblesou předala vedení rezortu, byla mi výborným rádcem a vždy skvěle připravenou předsedkyní výboru kultury,“ řekla současná náměstkyně hejtmana pro kulturu Květa Vinklátová. „Minulou neděli jsem ji ještě navštívila v nemocnici a hodinu jsme si povídaly. Budu na ní s vděčností vzpomínat."

Hana Maierová zemřela v pondělí 26. července večer.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Starostové pro LK

Štítky Hana Maierová, Turnov, liberecký kraj, úmrtí, kultura, Martin Půta, Muzeum Českého ráje v Turnově, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela Hana Maierová, bývalá starostka Turnova a náměstkyně hejtmana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.