Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nové lavičky i stojany na kola. Park v Jabloneckých Pasekách se dočká obnovy

Již v březnu se začalo pracovat na revitalizaci parku v ulici Lučanská v Jabloneckých Pasekách. Město zde nechalo pokácet několik tisů. Nyní Jablonec představil finální podobu po obnově.

Ta prezentuje parčík v blízkosti Lužické Nisy jako prosvětlené prostranství s posezením. Přestože k většině úprav v tomto místě teprve dojde, ke kácení muselo město přistoupit již na jaře z důvodů vegetačního klidu. „Obnova parku se bude týkat cestní sítě a ošetření stromů, součástí budou také nové záhony s keři a trvalkami. Instalovaná bude nová informační tabule a mobiliář. O podobu textu na tabuli se postará Osadní výbor Šumava a Jablonecké Paseky,“ uvedla již dříve vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová.

Náklady na revitalizaci by dle předpokladů neměly přesáhnout půl milionu korun.

Po obnově bude park nabízet příjemné prostředí pro kolemjdoucí ale také pro cyklisty. „Shodli jsme se, že kromě míst k sezení jsou v parku nutné také stojany na kola, aby cyklisté, kteří touto lokalitou projíždí, zde na lavičkách mohli posvačit a zároveň aby si měli kam svá kola odložit,“ komentovala Gaislerová.

Podle města díky revitalizaci dojde k prosvětlení i optickému zvětšení prostoru, a navíc opět vynikne zdejší památník. V plánu je také výsadba nových záhonů a keřů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Liberecký, Jablonecko, Paseky, park, revitalizace, Jablonec, Lužická Nisa, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Mrva

Paráda takže těm pěti osadníkům co sem tam válej a chcijou tam každej den udělají za půl mega novej bejvák.on se tam kvůli nim nikdo jinej ani nepřiblíží..naprosto vyhozený peníze dokud se tam budou zdržovat..

Úterý, 3. srpna 2021, 01:32Odpovědět

Nové lavičky i stojany na kola. Park v Jabloneckých Pasekách se dočká obnovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.