Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vytváříme příjemné prostředí pro hosty i zaměstnance lázní, slibuje Spa Resort Libverda

PR článek

Slovo lázně je tradičním synonymem pro zdraví, relax a léčivý odpočinek. Často navíc spojený s pobytem blízko přírodě. Lázně Libverda jsou v tomto smyslu učebnicovým příkladem. Jde o malebnou obci zasazenou do panenské přírody Jizerských hor, jejíž středobod tvoří Spa Resort Libverda. V upravených historických budovách sídlí tradiční lázeňské centrum, které přitom láká nejen nové návštěvníky, ale i zaměstnance, jež mají zájem o práci ve výjimečném prostředí.

Lázně se zvučnou historií

První zmínky o léčivých účincích libverdských pramenů sahají až do 14. století, kdy si soudky s vodou z léčivého pramene nechával dovážet tehdejší saský kurfiřt. Lázeňská historie trvající až do současných dní se však v Libverdě začala psát koncem 18. století a místní lázně od svého založení hostily řadu osobností zvučného jména. V Libverdě se například léčil rakouský císař Josef II., ruská velkokněžna Anna Fjodorovna, významný český obrozenec Josef Jungmann nebo světově proslulý literát Franz Kafka.

Pomáháme lidem ke zdraví i odpočinku

Zatímco v minulosti sloužily lázně zejména k ozdravným pobytům, dnes tvoří nemalou část hosté, kteří si přijeli prostě jen odpočinout. „Naše návštěvníky lze rozdělit do dvou kategorií. První kategorií jsou hosté, kteří přijedou za odpočinkem, vyhledávají relax, klid a pohodlí. Rádi vyráží do atraktivního prostředí Jizerských hor a využívají venkovních sportovišť a dalších služeb lázeňského centra: půjčují si elektrokola, hrají tenis, volejbal nebo minigolf,” vysvětluje Regina Soudilová ze Spa Resortu Libverda. „Zároveň si k tomu užívají masáží, koupelí, wellness rituálů,” doplňuje.

Druhou kategorií jsou podle Soudilové hosté, jež se do Libverdy přijedou léčit a tráví v lázních klidně tři až čtyři týdny. „S hrdostí mohu prohlásit, že se díky péči našich zaměstnanců dlouhodobě daří zlepšovat zdravotní stav našich hostů, kteří si u nás ulevují od zdravotních problémů,” uvádí spokojeně Soudilová.

Práce pro recepční, sestry, lékaře i fyzioterapeuty

O zdraví a pohodlí návštěvníků se ve Spa Resort Libverda stará zhruba stovka pracovníků. „Hlavní pracovní náplň všech našich zaměstnanců je spokojenost hosta. Naším cílem je, aby se host vracel - opakovaně a rád,” říká Soudilová.

Právě díky vysoké oblibě resortu mezi novými i vracejícími se hosty hledá lázeňské centrum posily hned na několika pozicích. „Potřebujeme posílit tým recepčních a tým specifických zdravotních služeb v lázních, tzn. všeobecná sestra, lékař, fyzioterapeut,” vysvětluje.

Unikátní prostředí, nevšední práce

Prostředí lázní nabízí podle Soudilové už samo o sobě mimořádné podmínky pro zaměstnance. „Nejedná se o stereotypní denní rutinu. Každý den je jiný a přináší nové výzvy,” přibližuje. 

Zároveň však dodává, že jde o časově náročné zaměstnání. „Lázně fungují 24 hodin denně, 365 dní v roce. Jsme relaxační i zdravotnické zařízení zároveň, z čehož vyplývají povinnosti vůči naším hostům,” vysvětluje. 

Lékaři, zdravotní sestry i recepční pracují ve směnných provozech - střídají se na denních a nočních směnách. „Dbáme na to, aby měli vždy dostatek času na odpočinek, řešíme osobní požadavky zaměstnanců na dovolenou nebo čerpání volna. Snažíme se o vytvoření příjemného prostředí nejen pro hosty, ale i zaměstnance,” říká Soudilová.

Ubytování v lázních nebo pronájem firemního bytu

Pracovníci Spa Resortu Libverda tak mohou například využívat komfortní ubytovací kapacity. „Přes den mají zaměstnanci k dispozici tzv. denní pokoje. Mezi směnami pak mohou využít možnost odpočinku a přespání na hotelovém pokoji v jednom z našich čtyř hotelů a dvou depandancí,” vysvětluje Soudilová. 

Z dlouhodobého hlediska pak resort nabízí pronájem pokojů na moderní zaměstnanecké ubytovně a podle aktuální obsazenosti i zvýhodněný nájem bytů v lázeňské obci.

Lázeňské procedury pro celou rodinu za polovic

Libverdský Spa Resort si podle Soudilové zakládá i na bohatém zaměstnaneckém benefitním systému. Mezi nejoblíbenější benefity patří 50% sleva na všechny sportovní aktivity v lázních pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky, stejně jako 50% sleva na procedury poskytované v lázních, opět i pro rodinné příslušníky zaměstnanců.

„Pro naše zaměstnance pořádáme pravidelné společenské akce, ať už se jedná o sportovní turnaje nebo firemní večírky. Zároveň mohou na naši firemní kartu s celou rodinou na výlet do liberecké zoo a využít slev u partnerů,” jmenuje Soudilová. 

Profesionální služba, osobní přístup

Spa Resort Libverda si také zakládá na adekvátním vzdělání svého personálu. „Zaměstnancům zajišťujeme jazykové i kvalifikační kurzy. Naším cílem je zaměstnanec plně vzdělaný ve svém oboru, který si zároveň dokáže poradit při otázce položené v jiném jazyce,” vysvětluje Soudilová.

Vzhledem ke geografické poloze zařízení je například u pozice recepční schopnost komunikace v cizím (nejlépe německém) jazyce nezbytnou. „Na všech pracovních pozicích se spolu s vysokou profesionalitou snažíme také o osobní přístup k návštěvníkům. Tento rodinný, komorní přístup ke každému hostovi je i jeden z důvodů, proč se k nám hosté rádi vracejí,” shrnuje Soudilová.

Navzdory koronaviru o práci nikdo nepřišel

Výjimečně se Spa Resort Libverda z pozice zaměstnavatele zachoval i v těžkých časech, které přinesla pandemie koronaviru. „Z pohledu zaměstnance bych ráda zdůraznila unikátnost - zvlášť v dnešní době covidové - hlavně v tom, že jsme ani v době tvrdého lockdownu a omezení lázeňského provozu nepropustili žádného zaměstnance,” svěřuje se.

„Snažíme se poskytnou jistotu a trvalé pracovní zázemí a bezpečné pracovní podmínky pro naše zaměstnance. Zaměstnanců a jejich práce si vážíme, firma si zakládá na velmi individuálním přístupu a vždy bere oohled na konkrétní situaci zaměstnance,” přesvědčuje Soudilová. 

„Našim cílem je vytvoření kolektivu proklientsky laděných profesionálů, kteří jsou spokojeni se svou odvedenou prací a motivovaní do dalších výkonů,” uzavírá s úsměvem.


Mám zájem o práci ve Spa Resort Libverda

Zaujala Vás možnost práce v lázeňském prostředí? Vyplňte kontaktní formulář! Naše personální oddělení se s Vámi spojí a domluví další postup. Těšíme se na Vás!

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky spa resort libverda, Lázně Libverda, lázně, recepční, zdravotní sestry, lékaři, fyzioterapeuti, práce, zdraví, Jizerské hory, Libverda, rodina, Franz Kafka, Josef II. Habsbursko-Lotrinský, Anna Fjodorovna, Josef Jungmann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytváříme příjemné prostředí pro hosty i zaměstnance lázní, slibuje Spa Resort Libverda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.