Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kdo postaví cyklostezku v Bílém Kostele? Kraj hledá firmu

Liberecký kraj získal dotaci na výstavbu cyklostezky v Bílém Kostele nad Nisou na Liberecku. Pro projekt za víc než 14,2 milionů korun hledá vhodnou firmu.

V plánu je výstavba úseku o délce 1,25 kilometru, který vede souběžně se silnicí první třídy č. 13. Podle vedení kraje by cyklostezka zajistila cyklospojení Chrastavy, Jítravy, Rynoltic a Bílého Kostela. „Jsem rád, že se nám podařilo uspět se žádostí o dotaci v rámci Státního fondu dopravní infrastruktury. Pokud vše půjde podle plánu, zahájíme práce ve druhé polovině letošního roku,“ uvedl hejtman Martin Půta. Hotovo by mohlo být na jaře příštího roku.

Plánovaný úsek by se měl stát součástí Cyklostezky svaté Zdislavy, která měří 37 kilometrů. „Při návrhu se z velké části využilo tras, kudy dřív vedly koridory železniční i silniční doprav,“ řekl náměstek hejtmana Jan Sviták. Podobně chce kraj pokračovat i nyní. V případě úseku u Bílého Kostela chce využít původní výpadovky na Děčín, které jsou dnes již zčásti zarostlé lesem.

V budoucnu by tak mohli cyklisté jet z Bílého Kostela k mostu na Rozkoši a přes něj se dostat až k místu, kde silnice odbočuje na Horní Suchou. Kromě tohoto úseku pracuje kraj i na dalších. „V roce 2017 kraj zahájil projektovou přípravu čtyřkilometrového úseku mezi Cvikovem a Svorem,“ informoval mluvčí kraje Filip Trdla s tím, že v červnu letošního roku začalo zadávací řízení na projektovou přípravu osmikilometrového úseku cyklostezky mezi Kunraticemi a Jablonným v Podještědí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mojevalasko.cz

Štítky Liberec, cyklostezka, Bílý Kostel, Liberecký kraj, kostel, Bílý Kostel nad Nisou, Martin Půta, Státní fond dopravní infrastruktury, Jan Sviták, Chrastava, Rynoltice, Jítrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo postaví cyklostezku v Bílém Kostele? Kraj hledá firmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.