Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukci vstupu KD Crystal v České Lípě radnice o dva roky odložila

Rekonstrukci vstupu Kulturního domu Crystal v České Lípě za 12,6 milionu korun radnice o dva roky odložila. Letos ji dělat nebude, i když na ni měla vybranou firmu. Jako důvody udává chybu v projektové dokumentaci a souběh s rekonstrukcí Jiráskova divadla, informovala mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Starostka Jitka Volfová (ANO) uvedla, že na chybu na radnici přišli až těsně před podpisem smlouvy se zhotovitelem. „A to by znamenalo odsunutí rekonstrukce části Kulturního domu Crystal do roku 2022. Vzhledem k tomu, že v současné době rekonstruujeme Jiráskovo divadlo a Kulturní centrum Crystal je jediný kulturní stánek, který by měl být v provozu, rozhodli jsme se odsunout rekonstrukci Kulturního domu Crystal na rok 2023," uvedla starostka ve videonahrávce na webu města.

Obnova Jiráskova divadla začala loni na podzim a práce za 161 milionů korun by měly být hotové do podzimu příštího roku. Rekonstrukce vstupu do KC Crystal se měla podle původních plánů radnice dělat letos za provozu. Řemeslníci měli opravit dveře, zádveří, prostor pokladny a sociální zařízení v přízemí a také venkovní prostor před schody u vstupu. Podle starostky opravu vstupu v roce 2023 spojí s další etapu obnovy KC Crystal, která zahrnuje rekonstrukci foyer a schodiště do restaurace v prvním patře.

Multifunkční budovu Crystalu navrhl architekt Jiří Suchomel s kolektivem. Stavba doplňuje a uzavírá zahradu českolipského muzea. Je zapuštěna do terénu a šikmá jižní fasáda funguje jako vzduchový kolektor sluneční energie. V Crystalu jsou dva hlavní sály, kino, restaurace, baletní sál a galerie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto cl-kultura.cz

Štítky ČR, správa, stavby, kultura, Česká Lípa, radnice, Kulturní dům Crystal, rekonstrukce, kulturní dům, Jiráskovo divadlo (Česká Lípa), Jitka Volfová, Jiří Suchomel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukci vstupu KD Crystal v České Lípě radnice o dva roky odložila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.