Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První podzimní víkend bude vysloveně letní. Naměříme až 25 stupňů

Ačkoliv je před námi první podzimní víkend, počasí tomu odpovídat nebude. Ba naopak. Během soboty a neděle bychom se měli obejít bez dešťových přeháněk, a to s teplotami, které se dostanou vysoko nad 20 stupňů Celsia. Ochlazovat se začne až od pondělí.

Ačkoliv je před námi první podzimní víkend, počasí tomu odpovídat nebude. Ba naopak. Během soboty a neděle bychom se měli obejít bez dešťových přeháněk, a to s teplotami, které se dostanou vysoko nad 20 stupňů Celsia. Ochlazovat se začne až od pondělí.  

Podle aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude v sobotu převážně oblačno až zataženo. „Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 22 až 23 stupňů Celsia,“ uvádí meteorolog Jaroslav Tuček. Na horách bude rtuť teploměru někde mezi 10 až 13 stupni.  

V noci na neděli klesnou teploty ke 13 až 10 stupňům Celsia. Neděle pak bude jasná nebo polojasná a teploty se dostanou ještě o trochu výš. V maximech se rtuť teploměru zastaví u 25 stupňů.  

Ačkoliv víkend přinese relativně vysoké teploty, dlouhodobá předpověď slibuje ochlazení i déšť. Pršet bude prakticky celý příští týden a jeho závěrem teploty klesnou na 15 stupňů Celsia. Noční teploty se mohou dokonce dostat i k pěti stupňům nad nulou.   

Ohodnoť článek

Autoři | Foto IlonaF | Pixabay

Štítky ČHMU, víkend, počasí, předpověď, podzim, teploty, týden, dlouhodobá, meteorologové, Královéhradecký, kraj, oblačno, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Jaroslav Tuček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První podzimní víkend bude vysloveně letní. Naměříme až 25 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.