Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

I traktor může být srdcovka. O víkendu se závodilo na profi strojích i samodělech

Projet trať se dvěma vodními příkopy, zdolat prudké stoupání a hlavně se pobavit. Takový byl cíl závodů traktorů, které se uskutečnily o víkendu v Bozkově na Semilsku.

Stovky lidí z okolí přilákaly o víkendu závody traktorů. Těch se již tradičně zúčastnili nejen závodníci s profesionálními stroji, ale také s traktory, které si kutilové vyrobili doma. Ti všichni museli absolvovat trať, která zahrnovala prudké klesání i stoupání, dva vodní příkopy a obrovské množství bláta, které skončilo nejen na závodnících ale také na nejbližších divácích. 

Na start se mimo jiné postavil i spoluorganizátor závodu David Pražák ze Semil. Ten vsadil na svůj profesionální traktor. Přestože aktivně závodil jen párkrát, události se účastní každý rok. „Pro místní je takhle akce srdcovou záležitostí. Pro mě je to hlavně ukázkou toho, jak se lidé z okolí dokážou spojit a vytvořit úžasnou akci,“ komentoval Pražák.

Dříve se závodilo klasicky v rychlosti. Jenže to bylo podle Pražáka poměrně nebezpečné. „Právě ta rychlost někdy řidiče katapultovala z jejich strojů,“ řekl se smíchem. Místo v rychlosti se tak nyní závodilo ve stálosti výkonů. Každý ze závodníků absolvoval dvě kola s tím, že časy jízd se měly co nejméně lišit. „Nejnáročnější jsou vodní příkopy. Sice se jim můžeme vyhnout, ale dostaneme za to penaltu,“ dodal závodník.

Na start se postavily nejrůznější stroje od klasických traktorů přes čtyřkolky až po podomácku vytvořené hybridy. Většině účastníků se podařilo i s úsměvem celý závod úspěšně absolvovat, některé ale jejich stroj zradil a do cíle je jim musel pomoci další traktor.

Závody traktorů v Bozkově

Pondělí, 27. září 2021, 09:55

Závody traktorů v Bozkově
Závody traktorů v Bozkově

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Bozkov, Semilsko, traktor, vodní příkop, okres Semily, David Pražák, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I traktor může být srdcovka. O víkendu se závodilo na profi strojích i samodělech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.