Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Během září zemřeli na silnicích v Libereckém kraji tři lidé. Loni to byli dva

V září zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji tři lidé, loni dva. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 13 životů

Loni za prvních devět měsíců roku zemřelo 12 lidí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK. Letos 9. září zemřel sedmasedmdesátiletý motocyklista po srážce s nákladním automobilem v České Lípě. Předjížděl ho, když odbočovalo.

Střet s nákladním vozem nepřežil minulý týden v pátek zhruba pětadvacetiletý řidič osobního vozu u obce Horka u Staré Paky na Semilsku. Osmapadesátiletý cyklista zemřel tento týden v pondělí na následky zranění, která utrpěl při čelním střetu s lesním strojem harvestor v levotočivé zatáčce na místní komunikaci v lese mezi Ploužnicí a Kuřivody na Českolipsku.

Po střetu s nákladním vozem zemřel u Horky u Staré Paky mladý řidič osobáku

Po střetu s nákladním vozem zemřel na Semilsku v pátek odpoledne zhruba pětadvacetiletý řidič osobního vozu. Tragická nehoda se stala u obce Horka u Staré Paky, řekl regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský. Okolnosti nehody policie dál šetří.

Celkem se během září stalo v Libereckém kraji 355 dopravních nehod, což je o 61 méně než loni. Při nehodách byl letos v září jeden člověk těžce zraněn a 95 lehce, loni za stejný měsíc deset těžce a 123 lehce. Škoda na majetku za letošní září je za 17,3 milionu korun, loni byla 19,3 milionu. Nejčastější příčinou nehod bylo letos v září nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středu 1.září - 19.

Za devět měsíců letošního roku se podle předběžných údajů v Libereckém kraji stalo 3344 dopravních nehod, při nichž 34 lidí utrpělo těžké a 835 lehké zranění a zničen byl majetek za téměř 158 milionů korun. Za loňský leden až konec září policisté evidují 3466 nehod. Zraněných při nich bylo 938 lidí, z toho 58 těžce, škody byly za 159,5 milionu korun.

Při srážce s nákladním automobilem zemřel na Českolipsku motorkář

Sedmašedesátiletý motocyklista zahynul po srážce s nákladním vozidlem v České Lípě. Předjížděl ho, když odbočovalo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, září, 2021, Liberecký, Liberecký kraj, havárie, dopravní nehoda, silnice, Česká Lípa, Horka u Staré Paky, okres Semily, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během září zemřeli na silnicích v Libereckém kraji tři lidé. Loni to byli dva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.