Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Soutěž Zlatý erb ovládl Turnov a Zásada. Mohou se pochlubit nejlepšími webovými stránkami

PR článek

V třiadvacátém ročníku Zlatého erbu, ve kterém soutěží města a obce v nejlepších elektronických počinech, zvítězilo město Turnov a městys Zásada. Soutěž ocenila jejich zbrusu nové webové stránky.

Mezi městy zvítězilo město Turnov. To v nedávné době modernizovalo oficiální web. Přípravy na tuto proměnu přitom započaly už před zhruba čtyřmi roky. Ocenění si samozřejmě ceníme a těší nás. Těší nás především to, že byla určitým způsobem ohodnocena změna webu, která znamenala dlouhou a promyšlenou cestu. Na druhou stranu, největším oceněním je přeci jen návštěvnost webu města, která je v současné době velmi dobrá, komentovala mluvčí turnovské radnice Marcela Jandová.

Do soutěže se mohou každoročně přihlásit města a obce v regionu, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace.

Turnov na novém webu pracoval společně s moderní podobou městského loga. Po několika veřejných soutěžích se podařilo vybrat vhodné logo a následovalo vypracování analýzy návštěvnosti původního webu. Z analýzy vyplynuly stěžejní oblasti, které veřejnost zajímají. Od toho se pak odvíjí finální vzhled webu, který kromě jiného nese barvy města, vysvětlila Jandová.

Aktuálně mají Turnováci přístup k aktualitám a důležitým informacím na webu, a také na sociálních sítích Facebooku a Instagramu. Do budoucna by se dalším důležitým komunikačním kanálem měl stát Mobilní rozhlas.

Prvenství mezi obcemi si v letošním ročníku odnesl městys Zásada na Jablonecku. „Vítězství v soutěži nás nejen těší, ale zároveň oceňuje naši energii investovanou do kompletní přestavby našeho webu,“ uvedl za vedení obce Vojtěch Havlíček s tím, že proměna webu probíhala na přelomu loňského a letošního roku.

Web prošel zásadními změnami, a to zdaleka nejen těmi grafickými. Úpravou prošla i přístupnost stránek a nový je také samotný obsah. „Ocenění především potvrzuje naši myšlenku zpřístupnění webu pro tělesně postižené osoby, především se zrakovým postižením, a také pro seniory, pro které může být orientace v internetovém prostředí nepřehledná, až nepříjemná,“ řekl Havlíček.

Ani v Zásadě tímto krokem nekončí. Kromě zlepšování rozhraní chystá obec kompletní elektronizaci komunikace s občany. „To je samozřejmě běh na dlouhou trať a městys o velikosti Zásady naráží na možnosti elektronizace státní správy, na které je v podstatě závislý,“ dodal Havlíček.

Moc mě těší, že můžeme rok od roku posuzovat stále sofistikovanější a uživatelsky příjemnější vzhled a technické zpracování webových stránek měst a obcí,“ shrnul letošní ročník hejtman Martin Půta. Podle něj soutěž Zlatý erb není jenom o pomyslných vavřínech, je to zároveň skvělá příležitost získat zpětnou vazbu a užitečné informace od poroty tak, aby do budoucna mohli účastníci své internetové prezentace ještě více vylepšovat.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liebrecký, Zásada, Turnov, soutěž, Zlatý erb, webová stránka, Facebook, Instagram, Mobilní rozhlas, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A Neliberecká Pinda? Přečtěte si po sobě alespoň tagy ke článku. Podle Liebiga (Liebiega) Liberec fakt pojmenovaný není.

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:40Odpovědět

Čili mistře Půto, běžte si pohladit koule trabanta před radnicí, ale laskavě se ne.erte do webových stránek. Turnováci pardon.

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:38Odpovědět

A každý člověk, který jen trochu přičichl k tématu, tak si zkusí další test: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=cs&url=https%3A%2F%2Fturnov.cz%2F

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:37Odpovědět

https://validator.w3.org/check?uri=https%3A%2F%2Fwww.turnov.cz%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:36Odpovědět

Jo, takže Půta hodnotí kvalitu webových stránek :-D Podle vizuálu? Webová stránka Turnova podle HTML validátoru obsahuje 150 chyb.

Čtvrtek, 7. října 2021, 21:36Odpovědět

Soutěž Zlatý erb ovládl Turnov a Zásada. Mohou se pochlubit nejlepšími webovými stránkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.