Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O titul Alej roku soupeří v Libereckém kraji hned osm kandidátů

Bredovská alej u Lemberku, Skautská v Semilech nebo Jabloňová alej u Blíževedel, která z nich bude oceněna jako ta nej a získá titul Alej roku Libereckého kraje? Rozhodne veřejnost.

Již zítra začne hlasování v anketě Alej roku, ve které může veřejnost rozhodnout o té nej aleji. A to až do 11. ledna. Letos navíc bude vyhlášena i nejkrásnější fotografie. „Mám radost, že se naše anketa i samotné aleje těší tak velkému zájmu a oblibě. Nominovaná stromořadí nám ukazují, že lidé oceňují aleje nejen pro jejich krásu či zajímavý příběh, ale také z toho důvodu, že k nim mají svůj osobní vztah, což mě velmi těší,“ komentovala koordinátorka ankety Klára Ondrigová.

Do hlasování se můžete zapojit na webu ankety. 

Mezi nominovanými v kraji je Bredovská alej u Lemberku, Třešňová alej mezi Frýdštejnem a Voděrady, Skautská alej v Semilech, Zámecká lipová alej ve Sloupu v Čechách, Valdštejnská alej v Zahrádkách, Chotovická alej ke křížku, Jabloňová alej u Blíževedel a Alej u pramene Nisy.

Anketa se snaží každoročně upozornit veřejnost na aleje, které jsou neodmyslitelnou součástí krajiny. „Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech,“ řekla Ondrigová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Alej roku

Štítky Liberecký, alej roku, strom, soutěž, alej, Liberecký kraj, anketa, Semily, Blíževedly, Lemberk, Česko, Frýdštejn, Voděrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Alej roku soupeří v Libereckém kraji hned osm kandidátů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.