Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rekonstrukce sídla horské služby na Bedřichově je téměř u konce

Zázemí horské služby v Jizerských horách prochází už rok a půl rekonstrukcí. Práce za víc než 15 milionů korun se chýlí ke konci. Hlavní sídlo bude znovu v provozu od letošní zimy.

Podle náčelníka horské služby pro Jizerské hory Davida Savického si nyní stavbu přebírají. „Jsou tam nějaké vady, nedodělky, které se musí opravit. Doufám, že od půlky prosince tam budeme fungovat," řekl dnes Savický.

Díky rekonstrukci budovy podle něj získají lepší technické zázemí. „Bojovali jsme s prostory pro techniku, nebylo ji kam dávat, tak se rozšířila spodní i vrchní garáž. Máme větší dílnu," uvedl horský záchranář. V garážích budou auta, malý traktor, čtyřkolky i skútry.

Lepší bude i zázemí pro záchranáře. V přízemí přibyla šatna se sprchou a půdu řemeslníci přestavěli na výukovou místnost. Nižší budou náklady na provoz budovy, kdy zastaralé elektrické kotle nahradila modernější tepelná čerpadla, přibylo zateplení budovy a nový je i systém vytápění. „Přibylo i podlahové vytápění," řekl Savický. Nové jsou také třeba rozvody elektřiny a další vnitřní sítě.

Rekonstrukce základny horské služby z roku 1974 měla být podle původního plánu hotová už před loňskou zimou, stavbu ale od počátku provázely komplikace. Oproti původním předpokladům byla v horším stavu nosná konstrukce, problémy byly i se zajištěním stavebních materiálů a dostatku řemeslníků na stavbě.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba

Štítky stavby, rekreace, horská služba, Bedřichov, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce sídla horské služby na Bedřichově je téměř u konce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.