Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdravotně znevýhodnění často nemají s kým trávit volný čas. Rytmus v centru Liberce otevírá klubovnu

V centru Liberce otevírá organizace Rytmus Liberec klubovnu pro trávení volného času pro své uživatele, ale nejen pro ně. Nový prostor se slavnostně otevře 11. listopadu v Palachově ulici.

Pracovníci Rytmusu se dlouhodobě setkávají s tím, že zdravotně znevýhodnění uživatelé služby – se kterými se v Rytmusu primárně hledá zaměstnání -  často nemají s kým  trávit volný čas a mají málo sociálních kontaktů. „Již delší dobu zrál nápad otevřít pro uživatele, ale i další zdravotně znevýhodněné  klubovnu, kde by se mohli setkávat u kávy nebo čaje,  poznat nové lidi, popovídat si, zahrát si společenské hry nebo něco se něco nového naučit. Nyní se tuto myšlenku podařilo realizovat díky finančnímu daru jablonecké společnosti Atrea a nadace Euronisa, kterým  patří velké poděkování," uvedla ředitelka organizace Rytmus Liberec Antónie Dechťarová.

Rytmus Liberec nabízí opět nové semináře pro začlenění zdravotně znevýhodněných do společnosti

Rytmus Liberec již sedmnáct let podporuje zdravotně znevýhodněné v Libereckém kraji v začlenění do společnosti, zejména v oblasti zaměstnávání, ale i ve všech dalších oblastech kulturního a společenského života.

Klubovna se otvírá 11. listopadu a bude otevřena dva dny v týdnu. A co je pro návštěvníky připraveno? K dispozici jsou různé společenské hry, fotbálek, knihy – např. s náměty na výlety, omalovánky, drobné hudební nástroje, k poslechu je možno využít i rádio. Návštěvníci si mohou v klubovně zakoupit a sami připravit čaj nebo kávu a k němu si vybrat i drobné občerstvení. 

Rytmus pro zdravotně znevýhodněné připravuje pravidelně i vzdělávací semináře. „Aktuálně je na 25. listopad připraven seminář na téma Bezpečnost ve spolupráci s Policií České republiky. Pro rodiče a pečující proběhne 11. listopadu seminář na téma Duševní zdraví," dodala ředitelka. Semináře jsou zdarma. 

Provoz klubovny i realizace seminářů probíhá za dodržení aktuálně platných vládních nařízení. Novou klubovnu najdete na adrese Palachova 504/7, 460 01 Liberec, ve 3. patře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rytmus Liberec

Štítky rytmus, Liberec, klubovna, neziskovka, volný čas, ATREA, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotně znevýhodnění často nemají s kým trávit volný čas. Rytmus v centru Liberce otevírá klubovnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.