Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Ruprechticích přibydou desítky parkovacích míst. V plánu je i rekonstrukce chodníků a osvětlení

Liberec napodruhé vybral v soutěži firmu, která upraví část sídliště v Ruprechticích. Za práce v Rychtářské ulici, jejichž součástí je i vybudování nových parkovacích míst, zaplatí Metrostavu skoro 13 milionů korun bez daně.

Podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) doufal město v lepší nabídku. „S cenou úplně spokojení nejsme, ale odráží to realitu na současném stavebním trhu," řekl. Radnice původně počítala s tím, že cena nepřesáhne 12 milionů korun. Ve zrušeném prvním kole dostala dvě nabídky kolem 14 milionů, v tomto byla cena od Metrostavu nejnižší. Další tři uchazeči požadovali od 13,6 do 15,6 milionu korun.

Nová parkovací místa budou do léta

Díky úpravám přibude v Rychtářské ulici nejpozději do léta příštího roku několik desítek parkovacích míst. Součástí zakázky jsou také přeložky plynovodu, oprava chodníku, obnova betonového schodiště a ocelového zábradlí, doplnění odpočinkových ploch městským mobiliářem a rekonstrukce veřejného osvětlení. To vše by měl Metrostav zvládnout do 16 týdnů od převzetí staveniště. Termín zahájení prací podle Šolce zatím stanoven nebyl, práce začnou podle toho, jak klimatické podmínky dovolí.

Úprava sídliště v Ruprechticích nezačne ani letos, nabídky překročily maximální cenu

Roky slibovaná úprava části sídliště v Ruprechticích v Liberci, která má pomoci zlepšit i podmínky k parkování, nezačne ani letos. Město musí znovu vypsat zakázku, ze které vybere firmu, jež práce provede. Do zrušené soutěže se sice přihlásili...

Jde o první z pěti etap úprav oblasti ohraničené ulicemi Konopná, Třešňová a Rychtářská s více než 770 byty. Radnice revitalizaci této části sídliště v Ruprechticích chystá od roku 2013, kvůli dlouhé přípravě čelí kritice od místních obyvatel. Lidé si tam na nedostatek míst k parkování stěžují dlouhodobě. Panelové domy v této lokalitě byly postaveny v 70. a 80. letech minulého století. V době výstavby však nikdo nepočítal s tím, že každá domácnost bude mít jednou auto a některé i dvě. Vozidla tak nyní často stojí i na trávě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, parkování, Liberec, Ruprechtice, Metrostav, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ruprechticích přibydou desítky parkovacích míst. V plánu je i rekonstrukce chodníků a osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.