Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová stanice hasičů v Jilemnici je o kousek blíž realizaci. Sbor má již pozemek

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS LK) se chystá co nejdříve začít s výstavbou nové stanice v Jilemnici. Nyní se podařilo získat od soukromého majitele pozemek v části Hrabačov.

Na koupi pozemku se částkou 2,5 milionu korun podílel kraj a 600 tisíc přispělo také město Jilemnice. HZS LK v poslední fázi zaplatí ještě 2 miliony korun. „S pořízením pozemku to nebylo jednoduché, ale je příjemné se podílet na tomto závěrečném aktu. Doufám, že HZS Libereckého kraje začne s výstavbou nové stanice pro profesionální hasiče co nejdříve,“ uvedl při podpisu smlouvy starosta Jilemnice David Hlaváč.

Hasiči z Jilemnice se dočkají nové stanice za 50 milionů. Vyroste v Hrabačově

V Hrabačově by měla vyrůst zcela nová stanice pro jilemnické profesionální hasiče. Náklady na její výstavbu jsou odhadovány na 50 milionů korun.

Brzká výstavba nové stanice je prioritou i pro hasiče. „Vše je jen otázkou peněz. Přestože je stále třeba hledat možné rezervy a úspory, bez dostatečného profinancování to nejde. Hasičský záchranný sbor České republiky je dlouhodobě podfinancován a vnitřní dluh dnes již dosahuje téměř 20 miliard korun,“ uvedl za hasiče Jak Hadrbolec. Přesto podle něj udělá HZS LK všechno proto, aby výstavba stanice začala co nejdříve.

Dobře podmínky pro výkon služby hasičů by měl být naprostým základem. Hasiči dnes zdaleka nezasahují jen u požárů. „Naše portfolio zásahů se obrovsky mění a rozšiřuje. Hasiče dnes vidíte prakticky kdekoliv kromě požárů také u dopravních nehod, úniků plynu, řady technických zásahů, ale v poslední době i při testování na covid-19 či při nasazení v nemocnicích,“ dodal Hadrbolec.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky hasiči, stanice, Jilemnice, Semilsko, pozemek, stavba, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj, Hrabačov, David Hlaváč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová stanice hasičů v Jilemnici je o kousek blíž realizaci. Sbor má již pozemek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.