Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hejtman ocenil zlatou medailí hygienika Vladimíra Valentu za dlouholetou práci i zvládání epidemie

Zlatou medailí prvního stupně Integrovaného záchranného systému (IZS) ocenil liberecký hejtman Martin Půta hygienika Vladimíra Valentu. Ten skončil ve funkci ředitele Krajské hygienické stanice v Liberci a odešel z osobních a zdravotních důvodů do předčasného důchodu.

Hejtman ocenil, jak Valenta za 40 let svého působení ovlivnil práci hygienické služby, a také za pomoc při zvládání koronavirové pandemie. Půta ocenil dobrou spolupráci s hygienikem při řešení pandemie. „Myslím, že jsme poměrně častokrát byli jako Liberecký kraj trochu napřed, dělali jsme kroky, které potom následoval zbytek republiky, a to především díky doporučením doktora Valenty," řekl na dnešním jednání krajského zastupitelstva hejtman, když Valentovi ocenění předával.

Nový ředitel by měl nastoupit v novém roce

Valenta skončil ve funkci na vlastní žádost, o svém rozhodnutí informoval hlavní hygieničku a ministra zdravotnictví už na jaře. Ministerstvo zdravotnictví v říjnu vypsalo výběrové řízení na nového ředitele, zájemci se mohli hlásit do 10. listopadu. Vítěz výběrového řízení by měl nastoupit v novém roce.

Liberecký krajský hygienik Valenta končí, odchází na vlastní žádost

Liberecký krajský hygienik Vladimír Valenta skončí letos na vlastní žádost ve funkci. Ministerstvo zdravotnictví už vypsalo výběrové řízení na nového ředitele krajské hygienické stanice v Libereckém kraji. Oznámení resort vyvěsil na webu. Zájemci...

Třiašedesátiletý Valenta odchází do předčasného důchodu. „To rozhodnutí je podmíněné zdravotními důvody, jinak bych samozřejmě v této situaci nikdy neodcházel, ale člověk někdy musí být pokorný a vzít věci tak, jak jsou," řekl Valenta. Hygieně se věnoval bezmála 40 let. Od roku 1990 byl okresním hygienikem, pak krajským hygienikem a také hlavním hygienikem. Přiznal, že nebýt koronavirové pandemie, odešel by zřejmě dřív.

Hygienik a epidemiolog Valenta byl v letech 2012 až 2016 hlavním hygienikem ČR. Už předtím vedl libereckou krajskou hygienickou stanici, po odchodu z funkce hlavního hygienika se do Liberce vrátil. „Právě zdravotní důvody mi zabránily, abych se loni na jaře na ministerstvo vrátil po odchodu Evy Gottvaldové," doplnil Valenta. Věří, že na Krajské hygienické stanici v Liberci je dostatek kvalitních lidí, kteří ho mohou ve vedení vystřídat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky správa, koronavirus, ocenění, Liberecký, Vladimír Valenta, Krajská hygienická stanice, Liberec, Martin Půta, pandemie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberecký kraj, Eva Gottvaldová, Česko, zlatá medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechci být rýpal, třeba vidím špatně, ale zatímco hejtman má skoro jistě nanoroušku, pan hygienik má prostou ústenku...

Čtvrtek, 2. prosince 2021, 13:17Odpovědět

Hejtman ocenil zlatou medailí hygienika Vladimíra Valentu za dlouholetou práci i zvládání epidemie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.