Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Otevírací doba velkých obchodů během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme

Podle zákona o prodejních dobách nesmí velké obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních během vánočních svátků prodávat. Výjimkou je dopoledne na Štědrý den. I přesto, že je v České republice vyhlášen nouzový stav, který tento zákon dočasně ruší, řada řetězců se rozhodla nastavit otevírací dobu podle klasického scénáře.

Změnu by mohl přinést nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Ten před časem hovořil o tom, že by se přikláněl k úplnému uzavření obchodů i na Štědrý den. Svůj balíček nových protipandemických opatření má dnes představit vládě. Je tak možné, že některé obchody budou muset svoji otevírací dobu narychlo upravit.  

Jak budou mít otevřené jednotlivé obchody?  

Například u obchodního řetězce Billa se budou otevírací doby obchodů lišit. Většinou však bude platit, že na Štědrý den bude otevřeno od 7:00 do 12:00. Následně zůstane zavřeno až do pondělního rána 27. prosince. Na Silvestra hodlá mít Billa otevřeno do 17:00. 

Hradecký Kaufland zavře svoji prodejnu na Štědrý den v 11:45. Následující dva svátky bude mít tradičně zavřeno. V týdnu před Silvestrem se počítá s klasickou otevírací dobou. Ta se upraví opět až 31. ledna. Zásobu na oslavu nového roku zde nakupující nakoupí maximálně do 18:00. 

V Hradci Králové jsou i tři prodejny LIDL. Všechny obchody tohoto řetězce na Štědrý den zavřou už v 11:30. Stejně jako u výše jmenovaných budou i tyto obchody na oba dva svátky zavřené. Během Silvestra se počítá s otevírací dobou do 17:00. 

Výjimkou je v tomto ohledu řetězec Penny Market. Ten bude mít na Štědrý den i oba svátky vánoční zavřeno. Dle klasické otevírací doby otevře až v pondělí. Na Silvestra v Penny Marketu lidé nakoupí od 7:00 do 17:00. 

Rychlý vánoční nákup půjde stihnout i v prodejnách Albert. Ten svým zákazníkům nechá otevřené pokladny na Štědrý den do 11:45. I tento řetězec však neplánuje otevřít v následujících dvou dnech. V poslední den roku 2021 bude mít otevřeno do 18:00. 

Na vánoční dopoledne otevřou i prodejny Tesco. V provozu budou do maximálně 11:30. Stejně jako ve všech ostatních případech, i tyto prodejny zůstanou během soboty a neděle zavřené. Na Silvestra v nich půjde nakoupit do pěti hodin odpoledne.  

Jediným velkým obchodem, který otevře alespoň na druhý vánoční svátek je Makro. 26. prosince bude možnost nakupování od 7:00 do 18:00. Stejně tak jako na Štědrý den dopoledne do 11:30. I zde bude možné nakoupit zásobu na novoroční oslavu. Poslední příležitost budou mít lidé krátce před 18. hodinou.  

Během dopoledne na Štědrý den zůstanou otevřené i některé specializované obchody. Do 12:00 půjde nakoupit v BaumaxuHornbachu a OBI. Do 14:00 v prodejnách Kik.   

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky obchodní řetězec, otevírací, doba, svátky, Vánoce, přehled, omezení, Tesco, Kaufland, Lidl, Makro, Štědrý den, obchod, silvestr, Česko, Vlastimil Válek, TOP 09, Penny Market, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevírací doba velkých obchodů během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.