Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jak pomoci Ukrajině? Podívejte se, kde a jak můžeme přispět

Neziskové organizace v České republice vyhlásily sbírky na pomoc lidem na Ukrajině v souvislosti s ozbrojeným konfliktem, který na jejich území rozpoutal Putinův režim. Zájemci mohou finančně přispět ve sbírkách osvědčených organizací jako jsou Člověk v tísni nebo Charita Česká republika. Výtěžek většiny sbírek pomůže lidem zasaženým válkou zajistit základní životní potřeby.

Zastupitelé odsoudili postup Ruska na Ukrajině, chtějí tvrdá opatření. Před radnicí proběhne shromáždění

Liberečtí zastupitelé na svém zasedání odsoudili vstup Ruska na Ukrajinu a vyzvali vládu k tvrdým opatřením. Vyjádřili také podporu Ukrajině a tamním obyvatelům. Od 16 hodin proběhne před libereckou radnicí u památníku ruské okupace v...

Člověk v tísni: Finance zajistí jídlo nebo vodu

Tým organizace Člověk v tísni pracuje především v Doněcku a Luhansku. Člověk v tísni pomáhá těm nejpotřebnějším, kteří kvůli bojům často přišli o všechno. Pomoc spočívá v balíčcích s jídlem, vodou, hygienickými potřebami nebo uhlí na topení.

Charita Česká republika: Charita pro Ukrajinu

Finanční pomoc budou potřebovat lidé, kteří z válečných oblastí prchají, ale i ti, kteří zatím zůstávají. Česká charita se ve spolupráci s Charitou Ukrajina soustředí na zajištění základních potřeb jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci.

ADRA: Pomoc Ukrajině!

ADRA monitoruje aktuální dění na ukrajinsko-ruské hranici a ve spolupráci s ADRA Ukrajina bude pomáhat distribucí poukázek na potraviny a hygienické potřeby. Finanční pomoc je zaměřena na přímou pomoc obyvatelům zasaženým konfliktem.

Post Bellum: Pomozte Ukrajině s Pamětí národa

Post Bellum je nezisková organizace, která vyhledává a zaznamenává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století. Ve spolupráci se svými partnery na Ukrajině spouští Paměť národa sbírku. Vybrané prostředky půjdou na účet ukrajinské neziskové organizace Come Back Alive, která se dlouhodobě zabývá distribucí ochranných pomůcek a materiálního zabezpečení obráncům Ukrajiny.

Oleg Tkačenko: Auto pro frontovou Ukrajinu

Oleg Tkačenko při napadení Donbasu proruskými teroristy žil s rodinou ve Slavjansku a od prvních dnů pomáhá potřebným lidem. Peníze se sbírky budou použity především na úhradu opravy auta, který Oleg Tkačenko a jeho kolegové používají v přifrontové oblasti na výhodě Ukrajiny pro zásobování, rozvážení chleba z pekárny v Marijince, ale také pro evakuaci v případě ostřelování.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milion chvilek pro demokracii

Štítky válka, Ukrajina, Rusko, Putin, pomoc, sbírky, Praha, Česko, Člověk v tísni, nezisková organizace, Vladimir Vladimirovič Putin, jídlo, ADRA, Post Bellum, Doněck, Luhansk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak pomoci Ukrajině? Podívejte se, kde a jak můžeme přispět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.