Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za necelý rok zachránila 65 tun nábytku. Nábytková banka pomáhá lidem v nouzi

Už rok působí v Liberci nábytková banka, která ale působí pro celý Liberecký kraj. Za tu dobu pomohla zachránit 65 tun nábytku, který by jinak skončil v kontejnerech. Nyní ho využívají lidé ve finanční nebo sociální nouzi.

Liberecká nábytková banka nabízí možnost, kam odevzdat funkční a dále použitelný nábytek, bytové vybavení nebo elektrospotřebiče, které dále mohou posloužit. Zájem o nábytek z banky je přitom vysoký. Kromě nábytku ale potřebuje i další věci. „Chybí zejména velké elektrospotřebiče v podobě ledniček, praček, sporáků nebo varných konvic,“ upřesnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Domluvit předání funkčního nábytku nebo elektrospotřebičů je možné na telefonu 732 670 571 nebo emailu info@nbliberec.cz. „Zástupci banky si v domluveném termínu pro danou věc přijedou, zkontrolují a následně odvezou. Pro dárce je tedy předání věci pro dobré účely velmi snadné,“ dodala mluvčí.

V posledních dnech řeší banka i pomoc uprchlíkům z Ukrajiny. „Obrací se na nás organizace, města i jednotlivci, kteří zabydlují poskytnuté prostory pro uprchlíky z Ukrajiny. Potřebujeme postele, matrace, mikrovlnné trouby, varné konve, deky, polštáře, povlečení, ručníky,“ uvedla banka na svém webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nábytková banka Liberec

Štítky nábytek, nábytková banka, Liberec, pomoc, banka, Liberecký kraj, elektrický spotřebič, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za necelý rok zachránila 65 tun nábytku. Nábytková banka pomáhá lidem v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.