Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z asistenčního centra rovnou do porodnice. Ukrajinka porodila syna v jilemnické nemocnici

V jilemnické nemocnici se v pátek narodilo první miminko matce, která uprchla z Ukrajiny. Maličký Adam přišel na svět jen pár hodin po příjezdu maminky do Libereckého kraje. Oba dva se těší dobrému zdraví a Ivanna děkuje všem, kteří se o ni i jejího syna postarali.

„Mezi všemi obrázky zoufalství, zmaru a bezmoci se k nám dostal i jeden střípek štěstí. S tisícerými díky a obrovskou vděčností se na nás obrátila nyní již novopečená maminka Ivanna, které se doslova pár hodin před porodem podařilo přejít hranice a dostat se do bezpečí. V Masarykově městské nemocnici v Jilemnici se jí narodil zdravý syn Adam,“ uvedl na sociálních sítích bývalý starosta Jilemnice a současný radní pro zdravotnictví Libereckého kraje Vladimír Richter.

 „Maminka přijela do asistenčního centra v hodně vysokém stadiu těhotenství. Myslím, že jí po registraci vezli rovnou do porodnice,“ sdělil v pondělí hejtman Libereckého kraje Martin Půta jednu z pozitivních novinek posledních dní. 

Jilemnická nemocnice pak vyjádřila na sociálních sítích poděkování Vladimíru Richterovi, který zajistil potřebnou součinnost s Krajským asistenčním centrem pomoci Ukrajině Libereckého kraje při vyřizování víz a zdravotního pojištění, dále také starostovi města Jilemnice Davidu Hlaváčovi, jenž přislíbil pomoc s úhradou pojištění za Adámka.

„Mamince ze srdce gratuluji a malému Adamovi přeji do života jen to nejlepší, ať dělá mamince jen radost a hlavně ať může vyrůstat ve svobodné zemi a míru,“ napsal Richter.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Vladimír Richter

Štítky Jilemnická nemocnice, porod, miminko, Ukrajinka, nemocnice, Liberecký kraj, Ukrajina, Vladimír Richter, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, Jilemnice, Martin Půta, David Hlaváč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z asistenčního centra rovnou do porodnice. Ukrajinka porodila syna v jilemnické nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.