Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Letecká záchranná služba zasahovala u nehody i pádu stromu

Po srážce dvou osobních aut u Mimoně na Českolipsku transportoval v sobotu vrtulník těžce zraněného na liberecké traumacentrum. Dva lidé se zranili lehce. Během dne vzlétl ze základny vrtulník záchranky ještě čtyřikrát.

Nehoda se stala krátce po poledni. „V Žitavské ulici jelo vozidlo Kia po hlavní silnici ve směru na Jablonné a druhé osobní vozidlo Hyundai vyjíždělo z vedlejší silnice, chtělo jet směrem do Mimoně. Jeho řidič pravděpodobně nedal přednost v jízdě," řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Dechová zkouška obou řidičů byla negativní. Škodu odhadla policie předběžně na 300 000 korun.

U nehody zastavilo vozidlo převozní sanitky. Svědek, který chtěl pomoci, zkolaboval. „Použit byl defibrilátor a tohoto svědka sanitka také odvezla do českolipské nemocnice," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

Vrtulník vzlétl ještě dvakrát k popálené osobě, jednou k transportu pacienta z českolipské do liberecké nemocnice. „Pátý zásah byl u pádu stromu v Šimonovicích u Liberce. Se středně těžkými zraněními byl jeden člověk transportován do nemocnice," uvedl Georgiev.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Štítky ČR, nehoda, zranění, záchranná služba, vrtulník, Českolipsko, Mimoň, okres Česká Lípa, Hyundai, Kia, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecká záchranná služba zasahovala u nehody i pádu stromu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.