Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lanovkou na ještědský hřeben, dobrodružné stezky, terénní tříkolky a spousta zábavy. Na Ještědu startuje letní sezóna

PR článek

Dáváte přednost aktivní dovolené a milujete hory? Zpestřete si letošní jaro, léto nebo třeba už Velikonoce a vyrazte s rodinou či přáteli na Ještěd. Zdejší Skiareál Ještěd otevře oficiálně 14. dubna letní sezónu a pro návštěvníky chystá spoustu nových aktivit. Nenechte si ujít dobrodružné naučné stezky, oblíbený bikepark, nové terénní tříkolky nebo koloběžkové SUV. Užijte si vyhlídkovou jízdu sedačkovou lanovkou Skalka, která vás vyveze na ještědský hřeben, odkud už jen coby kamenem dohodil na Ještědský vysílač. Z centra Liberce jste navíc u lanovky za pár minut tramvají a autem z Prahy za pouhou hodinu. Velké parkoviště, gastro a zábava pro děti na vás čeká hned u lanovky. Nejvýhodnější jízdenky na lanovku zakoupíte online přes věrnostní program GOPASS.

Jezdíte na Ještěd jen v zimě na lyže? Děláte chybu! Letní sezóna je za rohem a skiareál v jejím průběhu chystá pro návštěvníky široké spektrum nových letních atrakcí, aktivit a zábavy pro dospělé i děti. Letní sezóna ve Skiareálu Ještěd oficiálně startuje ještě před Velikonocemi.  „Letní provoz sedačkové lanovky Skalka spustíme již ve čtvrtek 14. dubna. V provozu bude samozřejmě i po celé Velikonoce a následně další víkendy do konce měsíce. Jezdit bude v půlhodinových intervalech. V květnu pak budou moci návštěvníci využít lanovku vždy od pátku do neděle,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že sedačková lanovka bezpečně doveze namísto staré kabinky Českých drah návštěvníky až na ještědský hřeben. „Naše lanovka nabídne opravdu nádherný výhled na Ještědský vysílač z neokoukané perspektivy, na Liberec, Bedřichov nebo Krkonoše. Lanovka je zároveň ideálním výchozím bodem k dalším aktivitám v okolí. Najdete ji hned u infocentra a centrálního parkoviště. Samotná jízda na horní stanici trvá asi pět minut,“ doplnil Jakub Hanuš.

Skryté příběhy naučných stezek

Letos poprvé budete moci na Ještědu vyzkoušet tři nové originální stezky formou interaktivní venkovní hry pod názvem Skryté příběhy, díky kterým budete moct cestovat v čase a svůj rodinný výlet proměníte v neobyčejné dobrodružství. Nové poznávací trasy vás zavedou na Ještědský vysílač, do Ještědského pralesa a po stopách Ještědských čertovských kamenů. Za vyzkoušení určitě stojí i edukativně zábavné stezky plné úkolů, při kterých se dozvíte spoustu informací o regionu a výrobě lokálních firem. Vyrazit můžete třeba na pivovarskou, mlynářskou nebo sklářskou stezku.

Adrenalin na kopci a nová „Fun Zone“

V letních přípravách Skiareálu Ještěd nechybí ani adrenalinové atrakce. Novinkou letošní sezóny budou terénní tříkolky, díky kterým zažijete bezpečnou dávku zábavy pro celou rodinu na značené trase vedoucí areálem. Zapůjčit si můžete i unikátní koloběžky, které jsou vhodné pro krosovou jízdu v terénu a poznávání okolní ještědské přírody po doporučených trasách. Obě atrakce budou nabízeny i ve výhodném balíčku v kombinaci s jízdným na lanovku Skalka, jakmile to jarní počasí dovolí.

Novinkou letošní sezony jsou tříkolky.

A pokud máte děti, nesmíte vynechat „Fun Zone“ na dolní Skalce. „V nové odpočinkové zóně si užije opravdu celá rodina. Pro malé i větší děti chystáme letní hřiště s herními prvky a skluzavkami, přímo na dohled nové terasy u Aprés-ski baru Nová Skalka. Rodiče si zde mohou dát kávu nebo osvěžující drink a kochat se pohledem na Liberecko. Od lanovky je odpočinková zóna přitom jen pár kroků, je tak ideálním startovacím bodem pro výlet na hřeben a zpět,“ dodává ředitel skiareálu Jakub Hanuš.

Na Ještěd na kole

Dáváte přednost projížďce na kole? Ještědský hřeben nabízí několik cyklotras, a to pro ostřílené cyklisty i rekreační jezdce. Nenáročné tratě zvládnete i s dětmi. Nahoru na hřeben vás vyveze sedačková lanovka a dolů si užijete některý z pohodových sjezdů po zpevněných lesních cestách. V jarních měsících skiareál navíc zprovozní i oblíbený bikepark, který nabídne nadšencům adrenalinu trasy různých obtížností. Rozhodně se máte na co těšit.

Výlet na skokanské můstky nebo piknik v Panském lomu

Chcete si podívat na něco, co není hned tak ze silnice vidět? Nasedněte na lanovku Skalka a pohodlně nenáročnou procházkou zamiřte ke skokanským můstkům. Odtud je to sice do kopce, ale už jen kousek k ještědské dominantě vysílače. Výlet na Ještěd si můžete zpestřit třeba i piknikem v Panském lomu v Horním Hanychově nebo východem či západem slunce na ještědském hřebenu.

Na Ještěd nejvýhodněji online přes GOPASS

Stejně jako skipasy v zimní sezóně, tak i letní jízdenky na lanovku zakoupíte nejvýhodněji online a z pohodlí domova na www.gopass.travel. V nabídce bude jak základní jednosměrné či zpáteční jízdné, tak i vybrané produkty pro cyklisty včetně sezónní permice.

Více informací naleznete na www.skijested.cz a www.gopass.travel.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky lanovka, Ještěd, skiareál ještěd, Liberec, letní sezona, tříkolky, dobrodružné stezky, lanová dráha, léto, zábava, tříkolka, sedačková lanovka, Velikonoce, vysílač, rodina, Praha, naučná stezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovkou na ještědský hřeben, dobrodružné stezky, terénní tříkolky a spousta zábavy. Na Ještědu startuje letní sezóna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.