Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VELIKONOCE PODLE DRBNY: zábava v Babylonu, program na náměstí a charitativní běh pro zoo

Blíží se prodloužený velikonoční víkend, který přináší pestrý program. Zábavné akce pro děti si připravilo Centrum Babylon, zavítat můžete také do parku u Severočeského muzea, do muzea v Turnově nebo na náměstí před libereckou radnicí ať už na trhy, nebo za zábavou. Libereckou zoo můžete podpořit velikonočním během.

Program v Babylonu probíhá od pátku 15. do neděle 17. dubna v prostorách Královské zahrady, vstup je zdarma. Denně budou přichystány v čase 13.00–16.00 velikonoční dílničky, které zahrnují malování kraslic, pletení pomlázek a výrobu velikonočních dekorací. Od 14.00 do 16.00 bude k dispozici airbrush tetování.  

Pořadatelé ze Severočeského muzea uchystali na celý velikonoční týden zábavné akce v muzejním parku – až do pondělí 18. dubna si tak díky nim bude možné připomenout a oživit velikonoční zvyky a pranostiky.

Velký pátek:

V pátek se bude v Centru Babylon od 14.00 do 16.00 dětem věnovat Pája Papagája. Čeká je interaktivní tanečně pohybový pořad s aktivitami a soutěžemi pro malé i velké.

Bílá sobota:

Na náměstí Dr. E. Beneše se konají od 10.30 velikonoční dílničky. Přijďte si vyrobit svoje krasličky a jiné dekorace. Od 17.00 pak na velikonočním náměstí vystoupí Waldovy Matušky s nesmrtelnými písničkami. 

V Babylonu od 14.00 čeká děti tanečně pohádková show „Hody, hody doprovody“. V 15.00 začne bublinová show plná barev a třpytu mýdlových bublin.

Muzeum Českého ráje v Turnově na skanzenu Dlaskův statek připravilo pro tento den tradiční akci, která návštěvníkům přiblíží velikonoční obyčeje a zvyky jarního novoročí. Součástí programu bude vynášení Smrtky do Jizery. Na návštěvníky bude čekat řemeslná dílna pro děti, pečení velikonočního ptáčka, pletení pomlázky a výroba jarních radostí i řemeslný jarmark a občerstvení.

Od soboty budou v turnovském muzeu k vidění některé z velikonočních obyčejů v nové stálé expozici Na statku od jara do zimy – Tradiční zemědělství a agrární obyčeje v Pojizeří. 

Boží hod velikonoční:

Před libereckou radnicí bude od 10.30 na programu velikonoční vystoupení libereckého folklórního souboru Jizera. Od 14.30 se pak mohou děti těšit na pohádkové odpoledne s divadlem Krtek. Do neděle trvají také velikonoční trhy na náměstí, každý den od 10.00 do 19.00. 

V Babylonu je přichystaná Boží VeliKOKOnoční show – veselý program s písničkami, soutěžemi a interaktivní hrou pro děti O líném kuřátku v podání DanceMission.CZ. Proběhne od 13.00 do 16.00.

Od 15. do 24. dubna probíhá charitativní akce Velikonoční běh pro Zoo Liberec. Cílem běhu je zdolat 5 km a nebo 1 km a startovným podpořit libereckou zoo a její plány na výstavbu nových expozic a chovatelského zázemí pro novozélandské papoušky nestory kea. Společného běhu v Liberci se můžete zúčastnit právě v neděli 17. dubna. Startuje se v 10.00 u letního kina v Lidových sadech. Po trase čekají velikonoční úkoly a nebude chybět ani velikonoční nadílka!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Velikonoce, akce, Centrum Babylon, Severočeské muzeum, Muzeum Turnov, Babylón, Centrum Babylon Liberec, Severočeské muzeum v Liberci, Turnov, Královská zahrada, Boží hod velikonoční, Jizera, Zoologická zahrada Liberec, Muzeum Českého ráje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VELIKONOCE PODLE DRBNY: zábava v Babylonu, program na náměstí a charitativní běh pro zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.