Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Po jarním počasí opět přichází zima. O prodlouženém víkendu bude pršet

V posledních několika dnech jsme si na východě Čech opět užívali pěkného jarního počasí. To se však změní. Od zítřka se začne postupně ochlazovat. O prodlouženém velikonočním víkendu naměříme v Libereckém kraji v průměru kolem 9 stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou ani dešťové přeháňky.

Ještě dnes budeme mít šanci užít si trochu jara. Sice bude převážně oblačno a místy přeháňky, ale nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 18 do 21 stupňů Celsia.  

Slibované ochlazení přijde v pátek. Bude převážně zataženo. Během dne se přidají přeháňky a ojediněle i bouřky. „Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 12 až 16 stupňů Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Jaroslav Tuček. Během soboty pak bude opět oblačno až zataženo s přeháňkami. Nad 600 metrů nad mořem to může být sníh. Nejvyšší denní teploty se dostanou už jen k 11 stupňům.  

V podobném duchu se následně ponese neděle a samotné Velikonoční pondělí. Denní teploty se budou stále pohybovat na hranici kolem 11 stupňů Celsia. Noční však mohou klesnout i na mínus dva až tři. Obloha bude oblačná, místy zatažená. Přidat se mohou i dešťové a ve vyšších polohách také sněhové přeháňky.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČHMÚ

Štítky počasí, Velikonoce, víkend, prodloužený, předpověď, Královéhradecký, kraj, teploty, přeháňky, ČHMU, stupeň Celsia, Česko, Liberecký kraj, Jaroslav Tuček, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po jarním počasí opět přichází zima. O prodlouženém víkendu bude pršet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.