Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Street Food Festival, automobiloví veteráni a Den Země v zoo

Tento víkend je z pohledu pořádaných akcí opravdu pestrý. Potěšíme hlavně milovníky jídla, kteří mohou vyrazit na první liberecký Street Food Festival, dále příznivce historických vozidel, literatury, ale i rodiny s dětmi, které by měly vyrazit do liberecké zoo právě tuto sobotu.

Pátek

Nejen studenty literatury by jistě mohla zajímat beseda Literární hysterie: Němcová a Havlíček, která se koná v Knihkupectví a antikvariátu Fryč od 18:00. Akci pořádá Katedra českého jazyka a literatury FP TUL. „Boženu buď miluješ, nebo nenávidíš. Do jakého tábora patříte vy? A proč byl Karel Havlíček Borovský takový frajer?“ Tak popisuje svou besedu o životě Boženy Němcové a Karla Havlíčka Borovského bohemistka a popularizátorka literatury 19. století Karolína Zoe Meixnerová. Vstupné 100 korun, kapacita omezena.

Sobota

Na Státním zámku Sychrov se koná setkání amerických automobilových veteránů. Soutěž elegance – setkání fanoušků a členů klubu 1st Veteran US Car Praha proběhne od 9:00 do 14:00. Vstupné 80 korun.

Street Food Festival poprvé v Liberci! Přijďte před Dům kultury ochutnat moderní i nemoderní gastronomii a zažít, co je to street food. Těšit se můžete na mix chutí světových kuchyní ale i té české, dorazí i tolik oblíbené food trucky. K dobrému jídlu patří i skvělé víno či pivo a k sladkému zase jen ta nejlepší výběrová káva. Akce probíhá od 10:00 do 18:00.

V Zoo Liberec proběhne tradiční akce k oslavám mezinárodního Dne Země. Od 10:00 do 15:00 vás budou čekat interaktivní stanoviště po celém areálu zahrady, loutkové divadlo, komentovaná setkání u zvířat, pečení placek, sázení a setí květin, zábavný kvíz, malování kamínku i různé hry se zvířecí tématikou. Návštěvníci, kteří tento den přinesou do zoo vysloužilý elektrospotřebič, dostanou na tuto akci dětskou vstupenku zdarma.

Hrad a zámek Grabštejn zve na kastelánské prohlídky hradu u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel. Prohlídky začínají v 11:00 a v 15:00. Projdete celým hradem od sklepení až po věž. Připraveny jsou zajímavosti z depozitáře a další doplňkové materiály. Prohlídky jsou pro svou větší časovou náročnost nevhodné pro děti do 12 let. Na trase jsou schody, snížené podhledy, aj. Vzhledem k ročnímu období je nutné počítat s nižší teplotou v interiéru.

V Ostašově se konají Ostašovské poutní slavnosti ke cti sv. Vojtěcha. Po zahájení se bude konat slavnostní mše v kostele od 15:00, od 16:00 vystoupí ženský sbor Cantemus. V parku u kostela budou do 20:00 připraveny stánky s občerstvením v podobě domácích koláčů, guláše nebo grilovaných klobás od místního řezníka, program pro děti v čase 15:00–17:00 a volná zábava. Dobrovolné vstupné bude věnováno na opravy kostela.

Neděle

Barbie uklízí Liberec! Přijďte s dětmi pomoci s úklidem okolí liberecké přehrady. Každého, kdo přiloží ruku k dílu, čeká štědrá odměna. Akce se koná od 10:00 do 16:00, hromadná výprava na úklid v 10:00 a 14:00, možnost vlastní trasy v mezičase. Pracovní pomůcky (rukavice a pytle) dostanete na místě, pro každého účastníka čeká občerstvení a pro registrované hračka od Mattela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, památky, street food festival, zoo, street food, Den Země, literatura, kostel, Božena Němcová, Karel Havlíček Borovský, Karel Havlíček, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Street Food Festival, automobiloví veteráni a Den Země v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.