Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policejní práce je náročné, ale smysluplné a rozmanité poslání

PR článek

Genmjr. Martin Vondrášek se policejním prezidentem stal po devětadvaceti letech služby. Začínal na obvodním oddělení, kde, jak sám říká, byla skvělá parta mladých lidí. Dodnes tvrdí, že Policie České republiky nemá nic cennějšího, než lidské zdroje a každý si v ní najde to své. Práce 158x jinak je přesně ten slogan, který možnosti policejní služby vystihuje.

Když prvního dubna genmjr. Martin Vondrášek nastupoval do funkce policejního prezidenta, informoval veřejnost o svých prioritách. Policie České republiky by podle něj měla být především viditelná, transparentní, profesionální a neobejde se bez odpovídající autority u veřejnosti. „Tyto rámcové priority vycházejí nejen z mých představ, ale také ze zákonných norem a hodnot, které by měl každý příslušník vyznávat,“ říká policejní prezident a jedním dechem dodává, že právě respektování hodnot a stanovených priorit povede k naplňování poslání Policie České republiky, které vidí v kvalitní službě veřejnosti.

Policejní začátky a kariéra

K Policii České republiky nastoupil v roce 1993, a to na Obvodní oddělení Hronov. Přes nejrůznější pozice v rámci tehdejší pohraniční a cizinecké policie a náchodského okresního ředitelství se po čtrnácti letech přesunul z východu Čech do hlavního města. „Na obvodním oddělení jsme měli skvělou partu mladých lidí a moc rád na tu dobu vzpomínám, byla to ohromná škola,“ vzpomíná generál Vondrášek. Na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy působil jako náměstek ředitele a následně jej z pozice ředitele také přes tři roky řídil. „Praha byla další cenná zkušenost, zažili jsme řadu veselých i méně veselých chvil. Opět jsem ale měl štěstí na lidi okolo sebe, což je nesmírně důležité, bez výborného týmu to prostě nejde,“ konstatuje Martin Vondrášek. Posledních osm let pak z pozice prvního náměstka policejního prezidenta zodpovídal za uniformovanou složku Policie České republiky.

Personální řízení jako alfa a omega úspěchu

Jako první z osobních priorit, kterých by rád ve svém funkčním období dosáhl, si stanovil personální stabilizaci bezpečnostního sboru. Aktuálně se však Policie České republiky, stejně jako další ozbrojené sbory, potýká s personálním podstavem, který v jejím případě čítá zhruba 5 tisíc volných míst. „Při tomto obecném konstatování je však vždy nutné zároveň zdůraznit, že reálné stavy policistů jsou již šest let prakticky neměnné,“ upozorňuje policejní prezident. Personální stabilizace sboru má pak podle něj dvě roviny, nábor nových příslušníků a udržení těch stávajících. Vedení Policie České republiky se musí zaměřit na obě z nich, a to cíleně, adresně a efektivně.

Práce 158x jinak jako motto náborové kampaně

Policie České republiky v těchto dnech startuje masivní celorepublikovou náborovou kampaň, která nese motto „Práce 158x jinak“. S nově vytvořeným multimediálním obsahem se tak veřejnost může od poloviny května setkávat takříkajíc na všech frontách, v televizních i rozhlasových médiích, na internetu a velkoformátové vizuály zdobí i řadu linkových autobusů, které brázdí naše silnice. „Jsem přesvědčen, že Policie České republiky může být pro mladé lidi jako zaměstnavatel atraktivní. Můžeme nabídnut vskutku rozmanitou práci a každý si u nás může najít směr, ve kterém se chce dál rozvíjet,“ doplnil policejní prezident s tím, že služba veřejnosti tak, jak ji policisté vykonávají, je opravdovým posláním, které má skutečný smysl, mnohdy doplněným osobní satisfakcí.   

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Martin Vondrášek, Policie ČR, bezpečnostní složky, IZS, zaměstnání, Policie České republiky, policejní prezident, Česko, policie, Praha, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní práce je náročné, ale smysluplné a rozmanité poslání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.