Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: dětský den, smyslů plné prohlídky v zoo a majáles

Dětský den je až příští středu, tento víkend však nabídne velkou porci zábavy na různých místech v kraji. Liberecká zoo přichystala od soboty speciální komentované prohlídky, hudební vystoupení přinese dlouho očekávaný majáles a pokud vás počasí odrazuje od venkovních aktivit, zahřejte se ve wellness centru v Babylonu.

Pátek:

V pátek startuje Velká desenská pouť. Spoustu atrakcí pro malé i velké si můžete užít až do neděle, na místě budou i tradiční stánky a novinka mezi atrakcemi – katapult, neboli vystřelovací koule. 

V zámeckém parku Vratislavice se koná tradiční Majáles. Nenechte se odradit počasím a dorazte v pátek na kapely MIRAI, REST, Vojtaano, Počátky a další. Začátek je naplánovaný na 15 hodin slavnostním zahájením, návštěvníky přivítají dvě pódia, která budou připravena zásobovat energií až do 22 hodin. Poté proběhne afterparty v Golfbaru Liberec. Sobota bude rockovější, hlavní kapelou bude KRUCIPÜSK, před nimi vystoupí KURTIZÁNY Z 25. AVENUE, nebo Big ´O´ Band.

Pokud se raději chcete zahřát a dopřát si relax, zavítejte do antického Wellness centra Babylon. Při koupi on-line vstupu získáte 10% slevu. V rozsáhlém komplexu si každý najde to svoje – římskou páru, suchou saunu, Kneippovu koupel pro krásná a prokrvená chodidla, vířivku, bylinnou inhalaci, sluneční louku a mnoho dalšího. 

Sobota:

Zoo Liberec připravila seriál speciálních komentovaných prohlídek s názvem Má to smysl. Návštěvníci mají příležitost po tři soboty (28. 5., 11. 6. a 25. 6. vždy v 10:00 a 14:00) využít „smyslů plné“ procházky zoologickou zahradou s průvodcem. Jeho komentáře se zaměří na speciality, zvláštnosti a rekordy různých smyslů ve světě zvířat. Kromě běžných – jako je čich, sluch, hmat, zrak, chuť – je snahou přiblížit i téma rovnováhy, echolokace a jiných zvířecích specialit. Rezervace nutná zde

Na Liberecké výšině se koná Dětský den od soboty do neděle. Návštěvníky čeká nenáročný soutěžní okruh, dětská diskotéka, dílničky s lesním klubem Rašovka, ve 12:00 ohýnek pro opečení buřtů, od 15:00 ukázka bojového sportu KARATE, stánek s barmanem Šášulou (dětské koktejly a kouzla) a v neděli skákací hrad.

Dětský den proběhne tradičně i na hrádecké Kristýně od 12:00 do 17:00, tentokrát na téma Cesta kolem světa. Děti se mohou těšit na skákací hrady, trampolínu 4v1, elektrická autíčka, paintballovou střelnici na terč, fotbalovou klec, ukázku zásahu hasičů, vodní záchranné služby, prezentaci záchranné služby či stanoviště s plněním úkolů od 13:00 do 16:00.

Doražte na Vinný košt a festival chutí, který je poprvé v Liberci, a to na nám. Dr. E. Beneše od 11:00 do 22:00. Vstup je volný, nalévá se pouze do skleniček, a to buď do festivalových skleniček na místě, které zakoupíte za 100 korun, nebo si vezměte vaši oblíbenou skleničku na víno, na kterou si zakoupíte samolepku za 60 Kč.

Pivovar Konrad Vratislavice slaví 150 let, pivovarské slavnosti v areálu proběhnou od 13:00 do 22:00. Na programu bude Ondřej Fenncl A Hromosvod, Lucie Revival, Blues Friends, Nasekáč, Sistrum. A samozřejmě pivo!

Neděle:

I ve Vratislavicích se koná Dětský den. Od 14:00 do 18:00 v zámeckém parku a lesoparku čekají pohádková stanoviště, kreativní a rukodělné dílničky, nafukovací skákadla, jízdy na ponících, pohádková představení a se svojí originální show vystoupí Zdeněk Polach s Matýskem. Součástí dětského dne je slavnostní otevření nových trialů ve vratislavickém areálu VAPARK, včetně cyklistické exhibice. Vstup zdarma.
 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mesto-desna.cz

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, dětský den, majáles, hudba, slavnosti, zoo, Liberec, pouť, Babylón, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, hudební vystoupení, Mirai, Krucipüsk, zámecký park, Zoologická zahrada Liberec, hudební skupina, wellness

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY:  dětský den, smyslů plné prohlídky v zoo a majáles  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.