Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Jizerky divoké i romantické. To je údolí Štolpichu

Severní úbočí Jizerských hor sice přináší náročnější terény, o to krásnější tento kout Libereckého kraje ale je. V dnešním tipu na výlet se podíváme do romantických údolí Malého a Velkého Štolpichu.

„Jedná se o jednu z nejkrásnějších turistických tras Jizerských hor. V teplých a již téměř letních dnech máte navíc možnost se osvěžit v ledové vodě. A když vystoupáte až nahoru, otevře se vám za odměnu nádherný pohled na Hejnice,“ uvedla v tiskové zprávě Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Velký Štolpich najdeme v Národní přírodní rezervací Jizerskohorské bučiny. Zřejmě nejznámější částí jsou vodopády a vodopád Velkého Štolpichu. Potok v tomto místě překonává skalní stěnu vysokou 30 metrů a vytváří několik vodopádů a kaskád.

Divoká krajina místních bučin je také inspirativní, říká se, že okouzlila Carla Maria Webera k napsání opery Čarostřelec. V Lázních Libverda se totiž léčil.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj | Zdroj Liberecký kraj

Štítky tip na výlet, Jizerské hory, Liberecký kraj, štolpich, údolí, vodopád, Květa Vinklátová, Jizerskohorské bučiny, kultura, Lázně Libverda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Jizerky divoké i romantické. To je údolí Štolpichu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.