Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V noci na sobotu hrozí silné bouřky. Zasáhnou i Liberecký kraj

V celém Česku hrozí v noci na sobotu od jihozápadu silné bouřky. Doprovázet je mohou nárazy větru o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu, varovali dnes meteorologové. Výstraha platí pro jihozápadní část republiky od dnešních 20:00, pro ostatní kraje pak od půlnoci do sobotních 07:00.

Lokálně mohou Česko zasáhnout přívalové deště, po kterých hrozí rozvodnění malých toků, zatopení podjezdů, podchodů či sklepů. Nárazy větru mohou polámat stromy.

Bouřky budou do Česka postupovat od jihozápadu, výstraha tedy od dnešních 20:00 do sobotních 02:00 platí pro Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Středočeský kraj a také pro Prahu. Od půlnoci do sobotních 07:00 pak bouřky hrozí v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, dále na Vysočině a v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky meteorologové, počasí, předpověď, výstraha, bouřka, Liberecký kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Praha, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na sobotu hrozí silné bouřky. Zasáhnou i Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.