Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj hledá nové ředitele pro botanickou a zoologickou zahradu. Příští rok by měli nastoupit do funkce

Liberecká zoo a botanická zahrada byly v nedávné době převedeny na krajské organizace. V rámci této změny vypisuje Liberecký kraj výběrové řízení na nové ředitele. Uchazeči se mohou hlásit do konce prázdnin, na Nový rok by měli noví ředitelé nastoupit do funkce.

Stávající ředitelé ve funkci zůstali především z důvodu zajištění kontinuity během převodu, nyní kraj vypisuje konkurz pro nové uchazeče o funkce. „Už loni jsme při vyjednávání o převzetí zoologické a botanické zahrady jako kraj avizovali, že výběrové řízení v nějakém čase připravíme. Chtěli bychom, aby noví nebo staronoví ředitelé nastoupili od 1. ledna roku 2023," sdělil ve středu hejtman Martin Půta

Konkurz kraj vyhlašuje od 8. června, žadatelé se mohou do výběrového řízení přihlásit do 31. srpna. „Pevně věřím, že komise doplněné odborníky vyberou z přihlášených uchazečů co možná nejlépe, protože obě organizace jsou hodně odborné a myslím, že právě odbornost žadatelů by měla rozhodnout o výběru," míní hejtman.

V liberecké zoo se narodila mláďata ohrožených kopytníků. Hříbě, žirafu i soba můžete spatřit ve výbězích

Koncem května přišla v Zoo Liberec na svět tři mláďata ohrožených druhů kopytníků: hříbě koně Převalského, mládě žirafy Rothschildovy a soba karelského. Přírůstky mohou návštěvníci spatřit ve výbězích se stády, kde jsou od prvního dne.

Výběrová komise botanické zahrady se sejde 7. září, zoologické 13. Stávající ředitelé budou z funkce odvoláni ke dni 31. prosince.  „Máme šestileté funkční období tak, aby ředitelé v nějakém pravidelném intervalu obhájili svoji práci a i sami mohli zrekapitulovat, co se jim v tom funkčním období podařilo, co ne a kam chtějí organizaci dále posouvat," doplnil Půta. 

Nové ředitele by měl kraj znát v říjnu

Předsedkyní výběrové komise je u obou konkurzů Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Komisi pro botanickou zahradu doplní i krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství Václav Židek a ředitel Botanické zahrady Teplice Petr Šíla, informoval v tiskové zprávě Filip Trdla, mluvčí Libereckého kraje. 

V komisi na konkurz ředitele zoo bude Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti a ředitel Zoologické zahrady Olomouc Radomír Habáň.

V botanické zahradě v současnosti působí Miloslav Studnička, v zoologické pak David Nejedlo. „Jejich hlavním úkolem bylo přesměrovat všechny činnosti z městských příspěvkových organizací na krajské. Tento proces se daří úspěšně zvládnout, a proto je již načase hledat na jejich místa nové kandidáty. Pevně věřím, že se nám podaří najít stejně významné a zkušené odborníky, jakými byli oba dosavadní ředitelé. Představa o profilu uchazeče je součástí textu výběrového řízení,“ uvedla Vinklátová.

Výsledky výběrového řízení by měly být oznámeny na zasedání rady kraje 4. října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberecký kraj, zoologická zahrada, botanická, Liberec, ředitel, konkurz, výběrové řízení, botanická zahrada, Martin Půta, Květa Vinklátová, Dan Ramzer, Zoologická zahrada Olomouc, Botanická zahrada Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj hledá nové ředitele pro botanickou a zoologickou zahradu. Příští rok by měli nastoupit do funkce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.