Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Modernizace libereckého bazénu se dala do pohybu. Město by mělo do září mít projektovou dokumentaci

Projektovou dokumentaci k modernizaci plaveckého stadionu v Liberci by mělo město mít hotovou do letošního září. Rekonstrukce, která má stát odhadem miliardu korun, začne nejdřív příští rok, rozhodnutí bude na novém vedení města. Současné zastupitelstvo Liberce není ale ohledně postupu rekonstrukce městského bazénu jednotné.

„Projekt bude pro nové vedení města připraven," řekl náměstek primátora Zbyněk Karban. Zejména z řad opozice zaznívá, že by město mělo jít cestou postupných oprav po etapách, ne dělat kompletní modernizaci.

Podle původních plánů měl být plavecký stadion v tuto dobu už po modernizaci, přípravu ale provází několikaleté zpoždění. Problémy byly spojené i s vytvářením projektové dokumentace, která měla být hotová loni. Spory ale byly mezi vybranou projekční firmou, městem i supervizorem, kterého si radnice najala jako dohled nad projekčními pracemi.

Podle Karbana ale město s oběma stranami uzavřelo dohodu, dokončenou projektovou dokumentaci by tak radnice měla dostat letos na konci léta. „Věřím tomu, že definitivní projekt bude někdy na začátku podzimu tohoto roku, čili projekt v mašličkách, na základě kterého bude moci být vypsána veřejná zakázka," dodal. 

Bazén dlouhá léta čeká na opravu

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancera před bezmála 40 lety na Tržním náměstí opravu nutně potřebuje. Důležitá technologická zařízení již dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje.

Radnice si nechala ke stavu bazénu vypracovat loni na konci roku posudek od Českého vysokého učení technického (ČVUT). Z něho plyne, že jen na odstranění závažných vad je potřeba dát přes 140 milionů korun. Radnice letos na nejnutnější opravy vynaloží skoro 17 milionů korun. Podle Karbana se už opravilo dno bazénu a nyní se pracuje na zabezpečení obvodového pláště budovy. Přes letní prázdniny se podle něj také budou sanovat železobetonové konstrukce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, bazén, Liberec, projektová dokumentace, radnice, České vysoké učení technické v Praze, Pavel Švancer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace libereckého bazénu se dala do pohybu. Město by mělo do září mít projektovou dokumentaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.