Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecký bazén zdraží od července vstupné. Návštěvníci si koupí vstup nejméně na dvě hodiny

Vstupné do městského bazénu v Liberci od 1. července zdraží. Cena vstupenky pro dospělého na dvě hodiny stoupne v pracovních dnech z 95 na 120 korun a o víkendech a svátcích ze 110 na 150 Kč. Nově se už nebudou prodávat vstupenky na kratší dobu, nebude ani celodenní a zrušený bude i bonus 20 minut navíc určený na převlékání v šatnách.

Provozní ředitel Bazénu Liberec Leoš Borkovec uvedl, že jedním z hlavních důvodů ke změnám ceníku bylo jeho zjednodušení. „Vy řeknete, že vstupné stoupne, ale když to rozpočítáte do jednotlivých minut a musíte do toho započítat i ty bonusové minuty původního ceníku, tak on to zas takový rozdíl není," řekl.

V ceníku, jehož platnost skončí 30. června, jsou pro pracovní dny různé ceny pro vstup do bazénu dopoledne, odpoledne i večer. „Původní ceník byl strašně rozsáhlý a dlouhá léta nebyl aktualizovaný," uvedl Borkovec. Podle něj už nebude od července ani rozdílná cena pro vstup do bazénu a do fitness centra, které je součástí plaveckého stadionu. „Sjednotili jsme vstupné a je nám jedno, jestli bude člověk hodinu v bazénu a hodinu v posilovně anebo obráceně," dodal Borkovec.

V základním ceníku bude jen vstupné na dvě a tři hodiny. Lidé si tak nebudou moci koupit vstupenku do bazénu jen na 60 minut, která stála dospělého od 70 do 85 korun. „O hodinu nebyl až takový zájem," řekl provozovatel bazénu. K dostání už nebude vstupenka ani na 90 minut ani celodenní pro dospělého za 140 korun. „A to z toho důvodu, že když k nám přišel člověk na celý den, tak nám celý den zabíral skřínku, a my jsme se dostávali do situací, kdy jsme nově příchozím návštěvníkům nemohli nabídnout skříňku. Takže jsme už třikrát zavírali areál na dvě až tři hodiny," uvedl Borkovec.

Rodinné vstupné

Celodenní vstupenka bude dál k dispozici jen v letním období pro vstup do bazénu přes venkovní část areálu zvanou sluneční louka, což ale bude bez nároku na šatní skříňku uvnitř.

Novinkou v ceníku bude podle Borkovce rodinné vstupné. Určené je maximálně pro dva dospělé a až čtyři děti. Dvě hodiny v bazénu vyjdou v pracovním dnu na 300 korun a o víkendu 400 Kč, tříhodinová bude o 100 korun dražší.

V libereckém plaveckém areálu jsou tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Od letošního roku areál provozuje městská společnost Bazén Liberec. Podle Borkovce měli od ledna až do května měsíčně zhruba 40 000 návštěvníků, nyní je to asi o 15 procent méně. Provozní ředitel bazénu to přičítá počasí, které láká i ke koupání ve venkovních koupalištích.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, kondice, správa, bazén, Liberec, vstupenka, pracovní den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký bazén zdraží od července vstupné. Návštěvníci si koupí vstup nejméně na dvě hodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.