Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Vratislavické slavnosti, skotské hry na zámku a připomínka okupace

Tento víkend nás kromě hudebních a kulturních vystoupení čeká i připomínka srpnové invaze vojsk roku 1968, ku příležitosti smutného výročí se koná pietní shromáždění a debata s pamětníky. Opět přichází tradiční Vratislavické slavnosti, vyplatí se i návštěva libereckého aquaparku.

Na Zámku Lemberk v Jablonném v Podještědí vystoupí v pátek od 19:00 Ewa Farna. Vstupenky je možné koupit i na místě.

Rokytnici nad Jizerou od 19. do 22. srpna rozezní tóny živé klasické hudby, a to v rámci prvního ročníku festivalu Rokytnice zní. Akci pořádá spolek pro obnovu tamního hudebního života. Slavnostní zahajovací koncert se uskuteční v kostele sv. Michaela, na němž budou spolupracovat němečtí a čeští hudebníci. Zazní hudba českých a německo-českých či česko-německých skladatelů z různých epoch. Po druhé světové válce byla hudební tradice v Rokytnici převážně přerušena. Záměrem spolku je na tuto tradici navázat a hudební dění ve městě oživit.

Aquapark zve na vodní hry a laserovou show. Spoustu vodních atrakcí, ale také speciální animační program, laserovou show a netradiční slunění na střeše s výhledem na Ještěd – se to vše nabízí liberecký Aquapark v Centru Babylon během předposledního srpnového víkendu. Za žádný z programů neplatíte nic navíc, neboť jsou v rámci klasického vstupného do Aquaparku. Aqua Games, tedy vodní hry a soutěže s tanečníky z Dancemission, startují v sobotu 20. srpna ve 14:00. Dechberoucí Laser Show můžete v Aquaparku zažít vždy od 10:45, 16:45 a 20:30. Sluneční terasa na střeše Babylonu je za příznivého počasí otevřena od 11:00 do 21:00 hodin. Z Aquaparku se tam dostanete výtahem. Otevírací doba: NE–ČT 10:00–21:00, PÁ–SO 10:00–22:00.

Před libereckou radnicí se v rámci Léta na náměstí koná v sobotu od 14:00 Oslava ukrajinského dne nezávislosti. Na programu bude kulturní vystoupení, ukrajinské tradice a zvyky.

Na Státním zámku Sychrov se pořádají v sobotu Skotské hry. Těšit se můžete na tradiční hudbu s folkovými prvky, skotské tance i dudácký soubor. Program běží od 9:15.

V Zámeckém parku Vratislavice budou opět Vratislavické slavnosti, začínají v sobotu od 14:00. Těšit se můžete na vychytaný odpolední program pro rodiče s dětmi. Podvečerní a večerní čas postupně obohatí svým vystoupením liberecká kapela Těla od 17:00, zpěvák a textař Ben Cristovao od 19:30 a šestičlenná slovenská pop-rocková skupina No Name od 21:30 hod.

Město Liberec a Post Bellum - Paměť národa severní Čechy zvou na vzpomínkové události konané při příležitosti 54. výročí invaze vojsk v srpnu 1968. V 9:00 proběhne pietní shromáždění u Pomníku obětem okupace 68 před radnicí, v 10:00 se koná moderovaná debata s pamětníky v kavárně kina Varšava. Přijďte si vyslechnout jedinečná svědectví, která se zdají tak vzdálená a přitom s sebou – obzvlášť v této době – nesou důležitá poselství a připomenout si okamžiky, na které bychom neměli nikdy zapomenout. Pozvání přijali pamětníci Jan Šolc, Václav Toužimský, Jan Kyncl, Petr Šída, Petra Erbanová a Milan Štryncl.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aquapark Babylon Liberec

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy výlet, hudba, slavnosti, slavnost, aquapark, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, Rokytnice nad Jizerou, Lemberk, tradice, vojenská okupace, Ewa Farna, Michael archanděl, druhá světová válka, zámek, Ben Cris

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Vratislavické slavnosti, skotské hry na zámku a připomínka okupace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.