Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: slavnosti v Hrádku, Paulie Garand na přehradě a Hradozámecká noc

Poslední prázdninový víkend si můžeme zpříjemnit hned několika zajímavými akcemi. Oblíbená pouť v Hrádku nad Nisou je konečně tady, léto symbolicky uzavře na přehradě Paulie Garand a Hradozámecká noc nabídne kouzelný historický zážitek.

V pátek vystoupí na liberecké přehradě Paulie Garand s kapelou. Minulý rok se koncert na přehradě velice povedl a letos se kluci rozhodli posunout tento kulturní zážitek ještě o kus výš. Areál se otevírá v 18:00, v 19:30 zahraje DJ Ask a od 21:00 vystoupí Paulie Garand & Kenny Rough + Live band. O afterparty se postará opět DJ Ask.

Již od středy můžete navštívit běžně nepřístupné prostory Kavárny Pošta v Liberci na náměstí Dr. E. Beneše a prohlédnout si výstavu NAHUTI: Jiří Pačinek a Bořek Šípek v rámci Crystal Valley Week. Symbolické setkání skláře a architekta, kteří svůj společný příběh započali před více než třiceti lety na sklářské huti v Novém Boru, si můžete připomenout každý den od 9:00 do 17:00.

Od pátku do neděle se konají již tradiční Hrádecké slavnosti a Bartolomějská pouť v Hrádku nad Nisou. Na Horním náměstí čeká bohatý program a na hasičské louce bude opět lunapark s pouťovými stánky. Těšit se můžete na různá představení, divadlo i koncerty. Zahrají kapely Big’O’Band, Olypmic, vystoupí i Kapitán Demo a další.

V Panském lomu v Liberci se v pátek koná Evropská noc pro netopýry (Bat Night). Akce je určena široké veřejnosti, která má možnost se díky programu připraveném odborníky seznámit s těmito zajímavými tvory, s jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě.

Po celý víkend také probíhá mezinárodní festival sborového zpěvu Bohemia Cantat 2022. Je určený jednotlivým zpěvákům i celým sborům a vyvrcholí veřejným koncertem jednotlivých ateliérů a závěrečným společným zpěvem všech účastníků festivalu. V pátek, sobotu i neděli si tak návštěvníci mohou užít koncerty v Domě kultury Liberec a v kostele sv. Antonína Velikého na Sokolovském náměstí.

Hradozámecká noc 2022 láká k návštěvě hradů a zámků. Velkolepý večer letos proběhne v noci ze soboty 27. srpna na neděli 28. srpna. Hlavním centrem dění bude hrad a zámek Český Krumlov, kde se oslavy ponesou v duchu barokních zahradních slavností. V Libereckém kraji budou mít zájemci možnost navštívit noční Grabštejn, Trosky nebo Valdštejn. Na Grabštejně se uskuteční speciální hrané prohlídky hradu na téma místních pověstí zpracovaných do příběhu Jak pán na Grabštejně loupežníky vyhnal. Obohaceny budou prohlídky i o živá hudební vystoupení. Na zřícenině hradu Trosky bude zapálen táborák a při západu slunce zahraje country kapela. Na hradě Valdštejn budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se scénických prohlídek s doprovodnou hudbou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hrádek nad Nisou

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, koncert, pouť, Paulie Garand, slavnost, přehrada, Hradozámecká noc, Hrádek nad Nisou, hudební skupina, hrad, Liberec, Grabštejn, Jiří Pačinek, Bořek Šípek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: slavnosti v Hrádku, Paulie Garand na přehradě a Hradozámecká noc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.