Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Poznejte kulturu svých sousedů. V Liberci se koná festival cizinců a národnostních menšin

Před libereckou radnicí se koná již 11. ročník festivalu cizinců a národnostních menšin. Součástí budou různorodá kulturní vystoupení i ochutnávka tradičních specialit.

Na festivalu se letos představí více než dvanáct cizineckých komunit žijících v Libereckém kraji. Akce se koná v úterý od 15:00 do 18:00.

Těší mne, že se z festivalu stala tradice a pořádáme ho již po jedenácté. Do projektu se zapojuje stále více partnerů, kteří ho podporují a přibývá také cizineckých komunit, které vidí smysluplnost a potřebnost prezentovat svoji kulturu a zvyky, byť tu s námi žijí již řadu let. Věřím, že to je cesta k vzájemnému pochopení,” uvedl ředitel Komunitního střediska Kontakt Michael Dufek.

Na každého návštěvníka čeká připravená ochutnávka rovnou od šesti cizineckých komunit, kterou si bude moci odnést v ekologicky rozložitelném obalu.

Jsme rádi, že můžeme cizineckým komunitám zprostředkovat i akce tohoto charakteru, které se od naší každodenní práce s cizinci zcela liší. Festival udává příklad dobré praxe a my jsme rádi jeho součástí“, řekla vedoucí libereckého Centra na podporu integrace cizinců Žaneta Kaprasová.

Festival spolupořádá Komunitní středisko Kontakt a Centrum na podporu integrace cizinců v Libereckém kraji ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci za finanční podpory Libereckého kraje a města Liberce.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, festival, cizinci, menšiny, vystoupení, kultura, Liberec, komunita, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznejte kulturu svých sousedů. V Liberci se koná festival cizinců a národnostních menšin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.