Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: sklářská slavnost, pivní festival a Veselení na Mlejně

První zářijový víkend přináší několik zajímavých tradičních akcí, hlavně v sobotu. Konají se nejrůznější festivaly, návštěvníky čeká spousta hudby, zábavy, dobrého jídla a pití.

V pátek večer se před libereckým klubem Bunkr koná venkovní koncert kapely KRUCIPÜSK, začne hrát ve 20:30. Areál se otevírá v 18:00, v 19:20 vystoupí jako support skupina Nanday.

Léto na náměstí v Liberci završí sobotní pivní festival. Celkem třináct pivovarů tentokrát nabídne návštěvníkům ochutnávku více jak 70 druhů piv. Festival přivítá první návštěvníky v 10 hodin dopoledne a potrvá až do 22 hodin večer. Na místě bude i slaná a sladká kuchyně a jako kuriozita pokrmy s hmyzem. Hosté se mohou těšit na vystoupení hudební formace Mecheche Band. Následovat budou The Cubes nebo looper Iggy, o odpolední a večerní zábavu se pak postarají skupiny S.R.O. a Cover Power. Finále bude patřit skupině Sound City. Celým dnem bude slovem a zpěvem provázet zpěvačka a moderátorka Genny Ciatti.

Sklářská slavnost na Kristiánově se letos uskuteční v sobotu 3. září. Je tradiční připomínkou sklářského řemesla a bižuterní výroby na Jablonecku. Připraven je ale také pestrý doprovodný program pro děti i dospělé a jako každý rok široká nabídka občerstvení. Pořadatelem Sklářské slavnosti je již 2 desítky let Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Od 9 hodin bude bývalá osada zaplněna stylovým zbožím a ukázkami ruční práce. Návštěvníci se mohou zapojit do tvůrčích dílen, vyzkoušet si foukání skla u pece i u kahanu, rytí a malování, výrobu vinutých perlí, náramků, čelenek, květin atd. Stánky zaplní i další pouťové zboží z keramiky, ze dřeva a dalších přírodních materiálů.

V Mlýně u Křížku v Českém Dubu se koná již druhý ročník multižánrového festivalu Veselení na Mlejně. Přijďte podpořit dobrou věc, program je po celou sobotu opravdu pestrý. Začátek je v 10:00, do 14:00 bude Dětský den, který přinese stezky s úkoly pro děti, lukostřelbu, divadlo, malování hennou, workshop jógy, pilates a sebeobrany zdarma pro děti a jejich rodiče. Ve 13:00 přijede Policie ČR, hasiči a veteráni, uvidíte ukázku bojových umění a po hudebních vystoupeních festival završí táborák. Vstupné je dobrovolné, přispějte svou troškou do mlýna a podpořte jeho záchranu svou účastí.

V sobotu se uskuteční také Krajské dožínky Libereckého kraje. Tradiční akce k poděkování Zemi za úrodu nabídne představení regionálních výrobků a zemědělské techniky. Uskuteční se ve Frýdlantu, a to již potřetí v historii. Kromě tržnice s produkty a výrobky od regionálních výrobců se návštěvníci mohou těšit na ukázky pečení chleba, výroby sýra či stříhání ovcí. Ve frýdlantském parku bude vystavena zemědělská technika a lidé si budu moci prohlédnout tradiční i méně tradiční hospodářská zvířata.

V  Rekreačním a sportovním areálu Vesec v Liberci se v sobotu koná Ferdinand Porsche Festival 2022. Jedná se o největší sraz Porsche v České republice, a od roku 2015 i setkání historických automobilů všech značek, s výstavou a jízdou pravidelnosti.

     

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, hudba, festival, sklo, tradice, slavnost, Liberec, Krucipüsk, Porsche, Policie České republiky, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: sklářská slavnost, pivní festival a Veselení na Mlejně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.