Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jdeme na Kawana. Vzniká kniha o legendárním libereckém rockerovi

V Liberci vzniká kniha vzpomínek o místním legendárním rockerovi Jürgenovi Kawanovi, který zemřel před sedmi lety ve věku 74 let. Na Liberecku a Jablonecku zřejmě není hospoda nebo sál, kde by během své kariéry od roku 1966 nevystupoval. Symbolem jeho víc než padesátileté hudební kariéry byla věta: Jdeme na Kawana, řekl spisovatel Jan Šebelka, který je autorem vznikající knihy.

„V knize Kawan, s podtitulem Ze života rockera, na něj vzpomínají rodina, hudebníci - spoluhráči, pamětníci i fanynky, kterých měl Jürgen kolem sebe vždycky dost," uvedl Šebelka. Texty v knize píše formou rozhovorů a osobních vzpomínek.

Vystoupení v hospodě Černý kůň v roce 2006

„Nechybí kapitola pověstných Kawanových hlášek, kterými bavil mezi hraním a které dal dohromady jeho syn Jiří," řekl spisovatel, který je mimo jiné i autorem knihy o svérázné postavě Jizerských hor a někdejším majiteli Hnojového domu na Jizerce Gustavu Ginzelovi.

Obdobně pozoruhodnou postavu byl v regionu i Kawan, který žil ve Vratislavicích nad Nisou. „Počet jeho vystoupení se odhaduje na víc než 2500. Jeho skupina Pyramida, před tím Sešlost, hrála především skladby Beatles, Presleyho, Creedence Clearwater Revivalu a dalších slavných skupin šedesátých a sedmdesátých let," dodal Šebelka. Pro vydání knihy hledá autor i přispěvovatele prostřednictvím crowdfundingové sbírky na Hithitu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jan Šebelka

Štítky ČR, literatura, hudba, Liberec, kniha, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, hospoda, kariéra, Jizerské hory, The Beatles, HitHit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jdeme na Kawana. Vzniká kniha o legendárním libereckém rockerovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.