Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hrádku nad Nisou začala výstavba domu pro seniory za čtvrt miliardy

V příhraničním Hrádku nad Nisou začala výstavba domu pro seniory za čtvrt miliardy korun. Jde o projekt města, domov se 40 lůžky by měla vybraná stavební firma postavit do konce příštího roku.

Výstavbu domova v Oldřichovské ulici chce radnice z větší části zaplatit z evropských dotací. Z programu React EU by mělo město dostat podle starosty 54 milionů korun a o dalších 140 milionů korun má zažádáno z operačního programu životní prostředí. „Věřím, že máme velkou šanci dotaci získat," řekl starosta města se 7 770 obyvateli Josef Horinka (Starostové pro Liberecký kraj). Podle něj půjde o budovu v takzvaně pasivně plusovém standardu. „To znamená s fotovoltaikou, tepelným čerpadlem a bez nároků na elektrickou energii a plyn, který se tam ani nepřivádí," dodal starosta.

V příhraničním městě zatím žádné takové sociální zařízení není, jen dva domy s pečovatelskou službou. Kapacita domova seniorů bude 40 lůžek, z toho jedno oddělení bude určené pro lidi postižené demencí nebo Alzheimerovou chorobou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, stavby, Hrádek nd Nisou, Hrádek nad Nisou, dům, domov, Evropská unie, Josef Horinka, Starostové pro Liberecký kraj, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hrádku nad Nisou začala výstavba domu pro seniory za čtvrt miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.