Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budovu bývalého Skloexportu v dražbě nikdo nekoupil. Úřad ji k prodeji nabídne znovu

V prvním kole elektronické aukce budovy bývalého Skloexportu u libereckého nádraží zájem nikdo neprojevil, i když se do dražby jeden účastník přihlásil. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vypíše druhé kolo aukce, nejspíš ale bude muset jít s cenou dolů. Nyní za budovu chtěl 79 milionů korun.

„Do elektronické aukce se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci 8 milionů korun složil jeden zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce nepadl,“ uvedla mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová v tiskové zprávě.

Úřad podle ní nyní učiní další kroky, aby této výjimečné nemovitosti nalezl co nejdříve nového vlastníka. „Co nejdříve tak vyhlásí další kolo elektronické aukce,“ dodala.

Budova bývalého Skloexportu

Středa, 2. listopadu 2022, 13:35

Na vrátnici.
Páter noster je dávno nefunkční.

Ještě před aukcí proběhly dvě prohlídky celého areálu, zájem o ně mělo několik investorů. Většinou se ale shodli, že cena 79 milionů korun je příliš vysoká. „Vyvolávací cena je absurdní, umím si ji představit tak třetinovou,“ řekl na prohlídce Jan Maturák, který do Liberce přijel z Olomouce.

Také další ze zájemců, kteří na prohlídku dorazil, Drbně potvrdil, že cena je příliš vysoká. „V prvním kole nejspíš nikdo nepřihodí, uvidíme, jak to pak bude ve druhém kole,“ řekl a jeho odhad se zatím potvrdil.

O budovu již dříve měl zájem Liberecký kraj i Liberec. Kraj ale chtěl bývalý Skloexport bezplatně, Liberec pak na zastupitelstvu hlasoval o tom, zda budovu koupit, už tehdy ale neprošel výkup za nižší částku, než za jakou ÚZSVM budovu prodává.

Stát nabízí liberecký Skloexport na prodej. Budou v něm kanceláře a byty?

Třináct let je budova Skloexportu u libereckého nádraží prázdná a chátrá. V posledních letech se mluvilo o zájmu Liberce a Libereckého kraje, k dohodě se státem ale nedošlo. Nyní se Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) rozhodl...

Čtyřpatrová administrativní budova, která byla dříve ve vlastnictví společnosti Skloexport, byla postavena v letech 1938-1930 na rohu ulic Žitavská a tř. 1. máje. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv či osobní a nákladní výtah. Objekt se nachází v těsné blízkosti libereckého vlakového a autobusového nádraží.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Pro ÚZSVM je budova bývalého Skloexportu nepotřebná, a proto pro ni hledá nového vlastníka. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky skloexport, Liberec, aukce, uzsvm, prodej, byty, kanceláře, dražba, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Generální finanční ředitelství, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budovu bývalého Skloexportu v dražbě nikdo nekoupil. Úřad ji k prodeji nabídne znovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.