Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na horách napadl sníh, meteorologové varují před sněžením a náledím i v nižších polohách

V noci na čtvrtek napadl ve vyšších polohách Libereckého kraje sněhový poprašek, do bíla se zbarvily už i Jizerské hory. Podle meteorologů přijde zima i do nižších poloh, kde má sněžit v noci na pátek i během pátku. Napadnout může až pět centimetrů nového sněhu. Meterologové varují také před náledím.

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky, napadne 0 až pět centimetrů nového sněhu za 12 hodin,“ uvedli meteorologové.

V noci na pátek má sněžit v polohách nad čtyři sta metrů nad mořem. Během pátku se pak sníh může objevit všude. „Během odpoledne očekáváme od severovýchodu ochlazování a místy tvorbu sněhové pokrývky 0 až 5 cm. Večer místy tvorba náledí,“ uvedla meteoroložka Jana Ehertová.

O víkendu se navíc ještě ochladí. V noci na sobotu bude až minus sedm a i přes den teploty nepřekročí nulu. Nejprve se objeví sněhové přeháňky, postupně bude až polojasno. Sněhové přeháňky se pak mohou objevit i v neděli.

Meteorologové varují také před náledím, to se může objevovat v celém Libereckém kraji od pátečního večera do sobotního rána.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČHMÚ

Štítky jizerka, počasí, sníh, náledí, předpověď, Liberecký kraj, Jizerské hory, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách napadl sníh, meteorologové varují před sněžením a náledím i v nižších polohách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.