Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec si připomněl listopad 1989. Městem prošel pochod proti zapomínání

Desítky lidí se ve čtvrtek dopoledne sešly u Památníku obětem komunismu v Parku Paměti národa, aby si připomněly události z listopadu 1989. Jeho účastníci poté vyrazili na pietní pochod proti zapomínání, který končil před libereckou radnicí.

U památníku se sešli představitelé veřejného života i studenti. „I v současné rozjitřené atmosféře se dokážeme na chvíli zastavit a připomenout si jedny z nejdůležitějších událostí v historii naší země,“ ocenil primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Ten připomněl, že současná situace se od ideálu Sametové revoluce vzdaluje. „Čím delší čas je od uplynutí listopadových událostí, jako by stále větší část národa zapomínala, jak jsme před rokem 1989 žili,“ řekl a varoval před dezinformacemi a populismem. „Pokud je nedokážeme zastavit, v budoucnu za to tvrdě zaplatíme,“ varoval.

Účastníci shromáždění poté u památníků položili květiny a poté se vydali na pietní pochod proti zapomínání k liberecké radnici. I tam položili květiny a zapálili další svíčky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky revoluce, Sametová revoluce, Liberec, listopad 1989, památník, Paměť národa, Jaroslav Zámečník, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec si připomněl listopad 1989. Městem prošel pochod proti zapomínání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.