Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Krkonoše přilákaly na podzim davy turistů a výletníků, bylo hezky a relativně teplo

Podzim přilákal do Krkonoš rekordní množství turistů. Slunečné počasí a celkem vysoké teploty, to jsou faktory, proč do nejvyšších českých hor proudily zástupy lidí.

Vše dokládají data automatických sčítacích zařízení. Tyto sčítače (celkem 27 stacionárních měřicích bodů), které jsou většinou umístěny ve vrcholových partiích Krkonoš, automaticky detekují obousměrné průchody osob, průjezdy cyklistů a na některých významných komunikacích i automobilů. "Velmi citlivá čidla založená na nepatrných změnách teploty, nebo na magnetické indukci, zaznamenávala během listopadových víkendů stovky až tisíce denních průchodů, což je pro tuto část roku značně neobvyklé," uvádí mluvčí správy KRNAP Radek Drahný.

Pokud srovnáme celkovou návštěvnost první poloviny listopadu za uplynulých několik let, zjistíme, že ta letošní byla zdaleka nejvyšší. Konkrétní data o celkovém počtu průchodů pro toto období za posledních několik let na vybraných profilech jsou znázorněna na obrázcích níže. Přestože měsíc listopad bývá v Krkonoších z hlediska turismu považován za vrchol tzv. mimosezóny, letošní čísla z většiny lokalit hřebenů Krkonoš tomu určitě nenasvědčují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Region Krkonoše

Štítky KRNAP, Krkonoše, návštěvnost, podzim, graf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonoše přilákaly na podzim davy turistů a výletníků, bylo hezky a relativně teplo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.