Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Turnov nejspíš získá areál Shořalého mlýna, v aukci byl jediným zájemcem

Turnov nejspíš získá areál Shořalého mlýna na Koňském trhu. V internetové aukci ho vydražil za vyvolávací cenu 25,28 milionu korun, jiný zájemce nebyl. Starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok) řekl, že bývalý mlýn zřejmě město využije pro nájemní bydlení a pro ubytování sportovních a školních kolektivů.

Přes 6 000 metrů čtverečních areálu Shořalého mlýna bylo možné získat ve veřejné dražbě v rámci insolvenčního řízení s podnikatelem Michalem Perkaczem. Starostu překvapilo, že město bylo jediným zájemcem. „Myslel jsem si, že nás bude více," řekl Hocke. Podle něj nyní budou čekat na to, až výsledek aukce schválí věřitelský výbor a dostanou pokyn od insolvenčního správce, aby zaplatili. Více než 25 milionů za areál zaplatí město z rezervy.

Radnice touto transakcí získá území, kde je bývalý mlýn, bývalá provozní budova s garážemi, dvůr a také pozemky pod silničním mostem, v blízkosti říčky Stebenky a v topolové aleji. V bývalém mlýně jsou čtyři zkolaudované byty a tři patra ubytovny. Byty by podle starosty měly sloužit pro nájemní bydlení, budou součástí městského bytového fondu. „A potom bychom rádi tu ubytovnu začali využívat pro ubytování sportovních kolektivů a třeba školních skupin," uvedl Hocke. Podle starosty se bude radnice zabývat i tím, zda na byty nepřestavět i bývalou provozní budovu.

Koňský trh v Turnově je zanedbaná lokalita těsně navazující na historické centrum města. Radnice by ji chtěla přeměnit na druhé centrum města s bydlením, službami i rekreační zónou. Oblast ohraničují ulice Palackého, Sobotecká, most na průtahu městem a řeka Jizera. Ve svým plánech na přeměnu tohoto území je město na začátku, hotovou má zatím jen urbanistickou koncepci. V souvislosti se svými záměry radnice v posledních dvou letech uskutečnila své dva největší nákupy pozemků za posledních 20 let. V součtu zaplatila 77,5 milionu korun za bezmála 19 000 metrů čtverečních, když koupila areál pily a pozemek firmy Keri, což je výrobce technologických či robotizovaných stanic.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vodnimlyny.cz

Štítky ČR, reality, správa, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov nejspíš získá areál Shořalého mlýna, v aukci byl jediným zájemcem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.