Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žirafy, levharti a zebry v liberecké zoo budou mít nové výběhy. Kraj bude hledat projektanta

Liberecký kraj a Zoologická zahrada Liberec připravují rekonstrukci výběhů pro zvířata. Z nových výběhů se budou radovat žirafy, zebry i levharti. Teď je potřeba vybrat projektanta.

„Cílem rekonstrukce bude revitalizace výběhu pro žirafy a zebry, snížení energetické náročnosti pavilonu a vytvoření lepšího prostředí pro zvířata. Nový projekt bude v souladu s příručkou pro přípravu investičních záměrů Libereckého kraje řešit i nakládání s dešťovou vodou,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky Zbyněk Miklík.

Liberecký kraj tak bude vybírat projektanta, částka za projektové práce by měla činit 3,9 milionu korun bez DPH. Také levharti se dočkají nových prostor. Příští rok by mělo dojít k projektové přípravě na obnovu jejich pavilonu.

Kraj převzal zoologickou zahradu od města v loňském roce. „Zavázali jsme se s městem ke společné podpoře rozvoje zoologické zahrady, přičemž resort investic těmito projekty ve spolupráci se zoo do budoucna přispěje ke zvýšení její návštěvnosti,“ uzavřel Miklík.

K zoologické zahradě patří také Kulturní centrum Lidové sady. I ty čeká oprava, v současnosti probíhá vypracovávání projektů na jejich částečnou rekonstrukci. „Díky ní by mělo uvnitř budovy vzniknout moderní kulturně kreativní centrum. Její součástí bude modernizace velkého sálu, malého sálu i Experimentálního studia a dalších prostor. Předpokládaná výše nákladů činí 130 milionů korun bez DPH,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí krajského úřadu.


 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberecký kraj, zoo, zvířata, stavba, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žirafy, levharti a zebry v liberecké zoo budou mít nové výběhy. Kraj bude hledat projektanta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.