Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Vánoce v Křišťálovém údolí, Liberecký advent a tradice v Oblastní galerii

Máme tu další adventní víkend a s ním i mnoho zajímavých akcí. Spousta objektů Křišťálového údolí otevře své dveře zájemcům v předvánočním čase, veselo bude také před libereckou radnicí. Kromě hudebního vstoupení čeká návštěvníky divadlo i nevšední interaktivní výstava.

V rámci akce Liberecký advent v pátek na náměstí před libereckou radnicí zahraje od 17:00 liberecká folkrocková kapela Run Way. V 18:00 bude následovat pop rock v podání skupiny Alchymie, která se stala vítězem Tulifestu 2022.

I tento víkend se otevřou brány Liebiegova paláce, a to v sobotu. Dozvíte se více o historii paláce, proběhlé přestavbě i o jeho budoucím využití. Komentované prohlídky se konají v sobotu v  9:00, 10:00 a 11:00 hodin. Vstup je zdarma, avšak vzhledem k omezené kapacitě skupin je nutné mít časovou vstupenku. Prodej na evstupenka.cz

V sobotu i neděli se konají v Křišťálovém údolí dny otevřených dveří ve sklárnách, muzeích i ateliérech. Nejen krásné vánoční ozdoby, ale i výrobu šperků, bižuterie a skleněných výrobků zažijete ve vánoční atmosféře přímo v místech vzniku, vánoční program si připravila i muzea. Podrobný program najdete zde

Interaktivní hry z přírodních materiálů budou čekat na zájemce před libereckou radnicí, a to v sobotu od 11:00 do 16:00. Zavítá sem totiž Tajuplný svět podivuhodných her Jiřího Šebesty.

Foto: FB Informační centrum Mosty u Jablunkova

Oblastní galerie Liberec připravila sobotní výtvarnou dílnu pro celou rodinu. Víte, jak si lidé dříve zdobili vánoční stromečky? Bez skleněných koulí, čokoládových figurek, střapatého řetězu a ozdobné špičky si Vánoce dnes dovede představit už jen málokdo z nás. Poznejte bohatou historii vánočních tradic a seznamte se s původní výrobou vánočních ozdob nejen v Čechách. Zkuste si po způsobu vašich předků vyrobit vlastní vánoční ozdoby a svými výrobky ozdobte i svůj domácí vánoční stromeček. Akce probíhá od 10:00 do 13:00 hodin, přijít lze kdykoli v tomto čase. Dospělí zaplatí 100 korun, děti od 3 do 18 let 50 korun.

Děti i dospělí se mohou těšit na nedělní improvizované divadlo s Markem Sýkorou na libereckém náměstí Dr. E. Beneše. Od 10:30 uvede Divadlo Krtek Cirkus plný pohádek. V 15:00 se pak koná adventní zpívání u punče či svařáku.

Ve vánočně naladěném Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě budou na návštěvníky čekat v neděli dílničky, v nichž se bude košíkařit z papíru, šanta kočičí pěstovaná v klášterní bylinkové zahradě poslouží jako výplň šitých dárečků pro kočičí kamarády, skleněný odpad se promění v kouzelné lucerničky a mnoho dalšího. Nebude chybět pečení cukroví a malování perníčků. V 11:00 vystoupí v Galerii Jídelna s vánočním představením Jak se dala vánočka pojistit proti připálení žáci ZŠ Pátova a ve 13:00 jsou všichni zváni na Dopis Ježíškovi Divadla Absolon. Akce proběhne v čase 10:00 až 16:00, vstupné zdarma.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, vánoce, trhy, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Vánoce v Křišťálovém údolí, Liberecký advent a tradice v Oblastní galerii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.