Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Přírodní sníh umožnil upravit stopu ve Vesci. Nevstupujte do ní, prosí město chodce

Nadprůměrná nadílka umožnila i v nízké nadmořské výšce ležící sportovní areál ve Vesci upravit stopu pro běžkaře. Tu lyžaři už mohou využít. Navíc předpověď na příští dny je přívětivá, lyžování v areálu by tak mohlo nějakou dobu vydržet.

Problémem ale může být, že areál využívá i řada chodců pro procházky, stopa tak nemusí vydržet. „Návštěvníky areálu, kteří nepřišli za účelem běžkování, prosíme, aby nevstupovali do stopy bez běžek, neběhali ve stopě se svým psím miláčkem, nepřejížděli stopy sáněmi, boby a kočárky. Buďte ohleduplní k těm, kteří si k nám přišli zaběžkovat,“ prosí radnice.

Letos půjde ve veseckém areálu lyžovat jen na přírodním sněhu. Město se z ekonomických důvodů rozhodlo umělý sníh nevyrábět. „V minulosti jsme v areálu zasněžovali. S ohledem na ekonomickou situaci a ceny energií jsme se rozhodli, že letos umělé zasněžování nebudeme dělat,“ uvedl již dříve náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Po setmění ale do areálu běžkaři musí s čelovkou, město podle Židka svítit nebude. „V tuto chvíli jsme s umělým osvětlením nepočítali a nepočítáme,“ řekl v polovině listopadu.

Pro lyžaře jsou upraveny už i okruhy v Jizerských horách z Bedřichova na Hřebínek a také na Kristiánov a dál na Smědavu. V Jizerkách ale na některých místech stále pokračují práce v lese, může se tak stát, že na některých místech bude stopa poničená technikou. „Mezi Gregorovým křížem a Šámalovou chatou prosíme návštěvníky o ohleduplnost vůči technice Lesů ČR - probíhá hospodářská činnost,“ varuje Jizerská o.p.s., která se o tratě stará. Tento úsek ale Jizerská znovu upravila ve středu.

Ohodnoť článek

Foto RASAV

Štítky vesec, liberec, stopa, lyže, běžky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní sníh umožnil upravit stopu ve Vesci. Nevstupujte do ní, prosí město chodce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.